Leclerc: Šteta za postolje, ali performanse su bile odlične

Automoto 12. lis. 202118:30
Podijeli:
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Charles Leclerc kaže da je šteta što Ferrari nije ostvario pobjedničko postolje na VN Turske budući da su veliki dio utrke proveli na trećem mjestu, ali je sretan zbog performansi jer je mogao držati korak s Maxom Verstappenom u Red Bullu.

Leclerc je startao treći nakon Hamiltonove kazne i u kvalifikacijama je imao samo 0.069 s zaostatka za Verstappenom, a u utrci je uspio pratiti ritam Red Bullova vozača te je nakon 30 krugova i dalje bio samo dvije sekunde iza njega.

Nakon što su vodeći vozači Bottas i Verstappen promijenili gume Leclerc i Ferrari pokušali su se kockati i ostati na stazi na istom setu guma u nastojanju da možda ostvare iznenađujuću pobjedu, ali kad su performanse guma počele padati ipak su se odlučili za promjenu guma.

Leclerc se vratio na treće mjesto, ali nakon toga ga je ubrzo prestigao Perez koji je ranije obavio svoju promjenu guma i prošao kroz fazu ljuštenja dok je na stazi bilo više vode.

“Bila je to pozitivna utrka, bili smo vrlo konkurentni, posebno u prvoj dionici i bolid je bio dobar,” rekao je Leclerc.

“Odlučili smo se ostati dugo na stazi na prvom setu intermediate guma i kad su svi stali po novi set mi smo bili prilično brži na starim gumama.”

“Ali nakon samo nekoliko krugova drugi vozači počeli su se rješavati ljuštenja s kojim su se isprve mučili i pronašli puno performansi pa smo znali da i mi moramo u boks.”

“Malo smo ispali iz ritma u odnosu na druge zbog kasnoga zaustavljanja pa nikad nismo uspjeli proći kroz fazu ljuštenja i nismo mogli uzvratiti. Šteta što smo izgubili mjesto na postolju, ali performanse su tu, što je pozitivno.”

Šef momčadi Mattia Binotto pohvalio je Leclerca koji je imao sjajan vikend i žali što nije završio na postolju.

“Bila je to vrlo intenzivna utrka i potvrdila je dobre znakove koji su se pokazali još u petak na suhoj stazi,” rekao je Binotto.

“Istanbul je vrlo zahtjevna staza i pokazali smo da smo konkurentni, barem na ovoj stazi, i zato ne mogu biti u potpunosti zadovoljan sa 16 bodova koje smo osvojili.”

“Charles je imao sjajan vikend, i u kvalifikacijama i u utrci. Zajedno smo pokušali ostvariti još bolji rezultat i šteta je što na kraju nije uspio završiti na postolju jer bi to bilo itekako zasluženo.”

Ferrari je s četvrtim i osmim mjestom smanjio zaostatak za McLarenom sa 17.5 na 7.5 bodova budući da je britanska momčad osvojila samo šest bodova zahvaljujući Norrisovom sedmom mjestu.

Komentari

Vaš komentar