Red Bull ne može vjerovati kakvu je odluku donio Mercedes

Automoto 28. lip. 202114:49 > 15:56
Podijeli:
Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da ne može vjerovati da Mercedes ove godine više ne planira donositi poboljšanja na svoj F1 W12 s obzirom na intenzivnu borbu za naslov prvaka između dvije momčadi.

Nakon četvrtoga uzastopnog poraza od Red Bulla, Mercedesov Toto Wolff u Austriji je izjavio da je Mercedes zaustavio razvoj ovogodišnjega bolida kako bi se 100% usredotočili na bolid za 2022. koji će biti razvijen po potpuno novom tehničkom pravilniku, donosi MAXF1.net.

Verstappen je u Austriji ostvario dosad najuvjerljiviju od četiri pobjede ove sezone te je kontrolirao cijelu utrku od početka do kraja, vodio u svim krugovima i povećao prednost ispred Hamiltona na 18 bodova.

Ali Horner je skeptičan da će Mercedes tek tako odustati od razvoja ovogodišnjega bolida jer je prošla tek prva trećina sezone.

“Ono što Mercedes radi je njihova stvar, mi smo usredotočeni na sebe,” rekao je Horner.

“Znamo da Toto voli usmjeriti pozornost na nešto drugo tako da ne mogu vjerovati da do kraja sezone neće staviti nijednu novu komponentu na bolid. Ali kao što sam rekao, mi se moramo usredotočiti na svoj posao.”

“Naravno da treba balansirati između ove i iduće godine, ali ako to znači da moramo raditi malo jače od drugih momčadi onda smo spremni za to.”

Wolff kaže da je Red Bull donio kamione pune novih dijelova na Red Bull Ring i da se to trenutno isplaćuje jer su bili u ligi za sebe na ovoj stazi.

“Ta strategija im se pokazuje uspješnom jer su ovdje bili u ligi za sebe što se brzine tiče,” rekao je Wolff.

Horner smatra da i Red Bull mora paziti koliko će truda ulagati u ovogodišnji bolid s obzirom kako velike promjene nas očekuju 2022.

“Prvi puta nakon dugo vremena sezonu smo započeli s konkurentnim bolidom i uspjeli smo ga podesiti i optimizirati, ali s ovim bolidima ste na vrhu razvojnih krivulja, sve manje dobivate,” rekao je Horner.

“A kad pogledate bolid za iduću godinu, svaki puta kad prođe razvojni ciklus pronađemo velike korake naprijed. Zato je važno pronaći dobar balans između marginalnih dobitaka za ovu godinu i velikih koraka za iduću godinu.”

Komentari

Vaš komentar