FIA istražuje događaje sa zadnje utrke u Abu Dhabiju

Automoto 13. sij 202214:28 > 14:30
Podijeli:
nordphoto GmbH/ Bratic

FIA je započela istragu oko događaja koji su obilježili posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju i koji su Maxu Verstappenu dali priliku da napadne Lewisa Hamiltona u posljednjem krugu utrke i osvoji svoj prvi naslov prvaka.

Nakon kontroverzne serije događaja u Abu Dhabiju, koja je rezultirala medijskom šutnjom Mercedesa i Hamiltona, FIA je obećala da će istražiti sve što se dogodilo, priznavši da je takav ishod prvenstva i reakcije na njega naštetio ugledu Formule 1, donosi MAXF1.net.

Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem u prvim je danima svoga mandata istaknuo da moraju naučiti lekcije iz onoga što se dogodilo i da ne mogu samo sjediti i govoriti da su dobri.

Istragu će voditi FIA-in tajnik za motorsport Peter Bayer, a ona je započela u ponedjeljak dok bi rezultati javnosti trebali biti predstavljeni početkom idućega mjeseca, uoči sjednice Svjetskoga motorsport vijeća 3. veljače.

Mercedes je odustao od moguće tužbe na rezultate utrke u Abu Dhabiju, ali navodno tek nakon što im je FIA dala određena jamstva, među ostalim i da će istražiti što se točno dogodilo. Navodno je dio dogovora i smjena trkaćega direktora Michaela Masija i tehničkoga direktora Nikolasa Tombazisa.

Sulayem je obećao da će ‘očistiti’ sport, a jedna od prvih akcija bit će mu spriječiti da članovi momčadi lobiraju prema FIA-inom trkaćem direktoru i tako mu otežavaju rad u okruženju u kojem su ionako već pod dovoljnom količinom pritiska, o čemu bi trebalo biti riječ i na sjednici Svjetskoga motorsport vijeća.

Komentari

Vaš komentar