Alonso: Više se ja moram poboljšati nego bolid

Automoto 16. tra. 202112:48 > 13:09
Podijeli:
HOCH ZWEI

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso priznaje da u ovom trenutku više performansi mora doći od njega samoga nego od Alpineova F1 bolida, ali siguran je da već na ovoj utrci može biti bolji nego na otvaranju sezone.

Alonso se vratio nakon dvije sezone izvan Formule 1 i odmah se plasirao u Q3 u Alpineu A521, a u utrci je bio prisiljen odustati zbog problema s hlađenjem kočnica, donosi MAXF1.net.

Španjolac se ovoga vikenda vraća u Imolu, na stazu na kojoj se posljednji puta utrkivao u F1 bolidu 2006. kada je završio drugi iza Michaela Schumachera, godinu dana nakon što je istoga vozača pobijedio u uzbudljivom duelu za pobjedu.

“Sretan sam s momčadi i poboljšanjima koja smo donijeli ovdje, mislim da će donijeti nešto performansi”, rekao je Alonso.

“Provjerit ćemo u kojim se područjima moramo poboljšati u Imoli, a istovremeno se vjerojatno više moram ja poboljšati nego bolid, u ovom trenutku.”

“U Bahrainu sam osjetio da se moram ubrzati u nekim stvarima, u nekim procedurama, poput kruga zagrijavanja, prvoga kruga i zaustavljanja u boksu. Neke stvari su mi bile nove nakon što me nije bilo tri godine [od kraja F1 sezone 2018.].”

“Ali sad kad sam maknuo pritisak sa sebe nakon prve utrke i stres koji to nosi nadam se da ovdje mogu biti bolji.”

Alonso kaže da još uvijek nije siguran gdje je Alpine u odnosu na druge momčadi u sredini poretka i da će im za tu procjenu trebati još nekoliko utrka.

“Iako je 2021. nastavak pravila iz 2020., vidjeli smo da su mnoge momčadi napravile značajne promjene na svojim bolidima.”

“Mislim da isto vrijedi i za Alpine. I dalje moramo razumjeti nekoliko područja na bolidu koja nam daju različite rezultate ovisno o konfiguraciji koju koristimo.”

“Moramo izvući još malo performansi iz bolida i nadam se da ćemo na idućih nekoliko utrka, s novim poboljšanjima, moći izvući još malo potencijala.”