‘Neću ja gubiti živce svako malo, to je nevjerojatno’

Vaterpolo 9. kol 202210:12 > 10:12
Podijeli:
Guliver Image

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Srbije 7:9 (0:3, 2:2, 4:2, 1:2) u prvoj utakmici na turniru Sardinia kupa.

Srbi su odmah na početku utakmice imali vodstvo 4:0, no iako su Barakude došli do potpunog izjednačenja (6:6), više od toga nisu mogli. Poslije utakmice Ivica Tucak nije bio zadovoljan odrađenim.

“Odigrali smo jako lošu utakmicu u svim segmentima, što u ovoj fazi istinski napornih treninga nije za ne očekivati”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

“To nije ono što me brine, ali postoji nešto drugo. Ono što me brine jest da već drugu uzastopnu prijateljsku utakmicu ulazimo olako. Protiv Mađarske u Šibeniku 0:3, sada protiv Srbije 0:4. To mi se nikako ne sviđa, pa primanje gola u onaj dio koji igrači moraju braniti. To je stvar mentalnog pristupa i to je nešto što ću ja sada vrlo jasno iskomunicirati s igračima. Postoje metode s kojima se to može promijeniti, samo se nadam da neću morati to učiniti. Od treninga pa nadalje. Pa, neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. Nadam se da će shvatiti moju poruku. To je zbog njih. Trenirati i raditi ovoliko koliko radimo, a stvarno rade jako žestoko, naporno, pa da se uđe u utakmicu i gubiš 0:4… to je nevjerojatno. Nakon toga čak dođemo i do 6:6. To je stvar mentalnog pristupa.”

Danas hrvatske vaterpoliste čeka druga utakmica, igraju protiv domaćina Italije od 20 sati.

Komentari

Vaš komentar