Izbornik Rusije: Hrvatska je moćna reprezentacija

Reprezentacija 7. pro. 202020:55
Podijeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom u kvalifikacijskoj skupini H za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, odlučio je virtualni ždrijeb u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

 

Ždrijeb je za ruske medije odmah prokomentirao i izbornik tamošnje reprezentacije Stanislav Čerčesov, koji je izvlačenje gledao od kuće.

Grupa je dosta izjednačena i zanimljiva. Protiv Hrvatske smo odigrali sjajnu utakmicu na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Došlo je do promjene generacije u Hrvatskoj, tu su sad neki novi, mladi zanimljivi igrači. Hrvatska je dalje jaka i moćna. Još uvijek ne znamo kakve su momčadi Slovačka i Slovenija, ali prostudirat ćemo ih. Protivnici nisu lagani, gotovo svi igrači od ovih reprezentacija igraju u inozemnim klubovima. Nema govora o nekakvom podcjenjivanju. S Ciprom smo nedavno igrali i imali dosta problema, o njima dosta toga znamo, a Maltu ne poznamo toliko dobro. Možda je dobro da smo izbjegli Njemačku, bilo nam je takđer bitno da predaleko ne putujemo. Uglavnom, čekamo raspored i onda počinjemo pripreme za najvažnije utakmice“, rekao je izbornik Rusije Stanislav Čerčesov.

U europskim kvalifikacijama sudjelovat će 55 reprezentacija koje su podijeljene u 10 skupina – pet skupina sa po pet reprezentacija, te pet skupina sa po šest ekipa. Pobjednici direktno odlaze na mundijal, a deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije.

 

Komentari

Vaš komentar