Nada za Bernija, Roland Garros vraća novac!

Tenis ostalo 19. srp. 201920:15 > 20:42
Podijeli:
Izvor: Scott Barbour/Getty Images

Bernard Tomić bi ipak mogao dobiti svoj novac iz Wimbledona, nakon što je poseban Odbor za žalbe odlučio kako isto mora učiniti organizator Roland Garrosa.

Bernard Tomić ostao je bez nagrade za poraz u prvom kolu Wimbledona u iznosu od 46 tisuća eura. Australac hrvatskih korijena kažnjen je zbog ‘nezalaganja’ u meču protiv Jo-Wilfrieda Tsonge koji je izgubio u tri seta za samo 58 minuta igre.

Mnogi su kritizirali organizatore Wimbledona zbog te odluke, a Tomić je dobio priliku žaliti se pred posebnim Vijećem koji odlučuje o kažnjavanju igrača.

Nadu australskom tenisaču ponudila je situacija s Annom Tatišvili. Gruzijka s američkom putovnicom vratila se tenisu nakon gotovo tri godine pauze zbog niza ozljeda i operacija, u prvom kolu Roland Garrosa izgubila je od Marije Sakkari s osvojenim tek jednim gemom. Organizator pariškog Grand Slama kaznio ju je s 48 tisuća eura koliko je iznosila nagrada za poraz u prvom kolu. Tenisačica se žalila, a nakon mjesec i pol dana od odluke uspjela je doći do važne pobjede.

Odbor Grand Slam turnira prihvatio je moju žalbu i zapovijedio organizatoru Roland Garrosa da mi uplati iznos koji mu duguju. Time su prihvatili moje objašnjenje kako sam meč odigrala krajnje profesionalno. Zahvalna sam svima koji su me podržali,’ kazala je tenisačica.