Svečano otvoren novi teniski centar u Zadru

Tenis ostalo 16. lip. 202012:26 > 12:28
Podijeli:
Izvor: HTS

Utorak je bio svečan dan u Zadru, izaslanstvo Hrvatskog teniskog saveza otvorilo je Regionalni teniski centar u sklopu Sportskog centra Višnjik.

Hrvatski teniski savez na čelu s predsjednicom Nikolinom Babić u Zadru je otvorio Regionalni teniski centar.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić te direktor ŠC Višnjik Denis Karlović. Od hrvatske teniske obitelji, uz predsjednicu Babić, događaju su svjedočili direktor Adria Tour Zadar i hrvatska teniska legenda Goran Ivanišević, kao i dva aktualno najbolja hrvatska igrača Marin Čilić i Borna Ćorić

Jedna od osnovnih zadaća Vlade koju su zacrtali u prošlom mandatu, a to je plan i za naredni mandat koji dolazi je sportska infrastruktura. Bez toga nema niti ozbiljnog razvoja sporta. Izgradnjom ovog regionalnog teniskog centra uz Zagreb i Split zasigurno ćemo imati još jedan uspješan centar u kojem će nicati mladi tenisači i tenisačice,” izjavio je Tomislav Družak.

Novootvoreni centar u kojem se ovaj tjedan igra Adria Tour, sadrži ukupno deset teniskih terena, od čega ih je sedam zemljanih, a tri su betonska. 

Izuzetno mi je drago što će ovaj centar ostati i mlađima koji tek dolaze. Mislim da je to jako bitno jer gledajući iz svoje perspektive znam koliko je meni to tada značilo. Što se tiče samog turnira jako se veselim, ovo mi je prvi turnir nakon više od tri mjeseca. Nedostaje mi natjecanje i veselim se domaćoj publici,” istaknuo je Borna Ćorić.