'Za odluku sam saznao preko What's Appa….sramotno'

Indian Wells 9. ožu. 202013:08
Podijeli:
Hannah Peters / Staff

Nastavljaju pristizati reakcije zbog otkazivanja prvog Masters 1000 turnira u Indian Wellsu.

Podsjećamo, jutros je potvrđeno kako se turnir u Indian Wellsu neće igrati, a tijekom dana pristiže i sve već broj reakcija tenisača i tenisačica koji su ostali zatečeni odlukom. 

Jedna osoba zaražena je koronavirusom u Okrugu Riverside dio kojeg je i Indian Wells, a to je bio dovoljan razlog organizatorima turnira koje predvodi sportski direktor i bivši tenisač Tommy Haas, da donesu odluku o otkazivanju čitavog turnira. 

Jasno jest kako je velik broj natjecatelja ostao zatečen, neki su već stigli u SAD kako bi se što bolje pripremili, a neki su za odluku saznali na putu. 

Zaista bi bilo lijepo da su odluku bolje komunicirali prema igračima, saznao sam preko What’s Appa, to je zaista sramotno‘, vrlo oštar bio je Argentinac Diego Schwartzman. 

Belgijka Kristen Flipkens nije bila rječita, ali sve što je željela, rekla je u klasičnom WTF tonu.

Neki pak kritiziraju organizatore koji su s odlukom čekali do samog početka turnira. 

Pobjednica turnira u Monterreyju, Elina Svitolina podsjetila jest kako su mnogi sudionici turnira izgubili podosta novca na samom putovanju u Indian Wells. 

Također, valja spomenuti kako je još uvijek nejasno što će biti s obranom bodova s prošlogodišnjeg turnira. Hoće li ATP/WTA donijeti odluku kojom će se bodovi zadržati do idućeg izdanja turnira ili će jednostavno svi oni koji su osvojili gomilu bodova sada bez istih ostati, a da nisu dobili priliku obraniti što su osvojili. Kod muškaraca, branitelj naslova je trebao biti Dominic Thiem, a kod djevojaka Bianca Andreescu. Doduše, potonja ne bi niti nastupila ove godine obzirom da zbog ozljede još uvijek nije niti započela sezonu.