‘To je bilo Novakovo dno dna! To sam mu i rekao’

Davis Cup 24. stu. 20219:43 > 9:52
Podijeli:
JOHN ANGELILLO

Austrijski specijalist za parove Oliver Marach ispričao je o negativnom iskustvu koje je doživio s Novakom Đokovićem.

Oliver Marach hrvatskoj javnosti je najpoznatiji kao bivši partner Mate Pavića. Njihova suradnja bila je vrlo plodonosna jer su 2018. godina osvojili Australian Open.

Marach se uoči nastupa na Davis Cupu prisjetio neugodnog iskustva koje je imao s prvim tenisačem svijeta, Novakom Đokovićem.

Đoković je na turniru u Mallorci nastupao i u konkurenciji parova i u pojedinačnoj konkurenciji. Partner mu je bio Španjolac Carlos Gomes-Herrera. Srpsko-španjolska kombinacija je u polufinalu elimirala Maracha i njegovog partnera Quershija, a na kraju su bez borbe predali finalni susret.

Sjećam se što se dogodilo u Mallorci. Novak je igrao parove i polufinale dubla protiv nas bilo je zakazano za 13:30. Međutim, Đoković je na meč stigao tek poslije 14:00, a ostali igrači su ga dugo čekali. ATP nije imao hrabrosti diskvalificirati ga. Sve to nam je omelo koncentraciju i izgubili smo taj meč, a Đoković je kasnije predao finale bez borbe. Imam poštovanja prema njegovim uspjesima, ali to je bilo dno dna. To sam mu i rekao. Međutim, kasnije smo razgovarali o tome i sada imamo dobar odnos“, ispričao je austrijski specijalist za parove, Oliver Marach.

41-godišnji Marach dio je austrijske Davis Cup reprezentacije, a u skupini F ukrstit će rekete sa Srbijom i Njemačkom. Prijenose možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar