Čilić prije Wimbledona pojačao svoj stožer

ATP 16. lip. 201914:46 > 15:13
Podijeli:
Izvor: Shaun Botterill, Getty Images

Marin Čilić definitivno nije najbolje otvorio 2019. godinu. Slamka preokreta leži u Waynu Ferreiri

 Nakon jako slabog ulaska u novu tenisku sezonu pred koju je izjavio da želi biti prvi tenisač svijeta, Marina Čilića čeka travnati dio sezone za koju vjeruje da bi mogla biti slamka spasa i preokret u rezultatima ili barem povratak forme pred drugi dio betonske sezone.

Da je tome tako potvrđuje i činjenica što je Marin za travnati dio sezone odlučio pojačati svoj tim suradnika. Tako je na svom twitter profilu podijelio vijest da je novi član njegova stožera Wayne Ferreira, 47-godišnji bivši tenisač iz Južnoafričke Republike. Nekada svjetski broj jedan u juniorskim parovima i šesti u pojedinačnoj konkurenciji, trebao bi pomoći u podizanju Marinove forme pred Wimbledon. Iako je igrao četvrtfinale Wimbledona 1994. godine, najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvario je u Australiji, gdje je 1992. i 2003. igrao polufinala.

Ostaje vidjeti što će ta suradnja donijeti hrvatskom tenisaču, kojem je uskoro nasušno potreban jedan bolji rezultat. Možda već u Wimbledonu, gdje je 2017. igrao finale.