Zašto HRS rukometašicama još nije isplatio 150.000 €?

Rukomet 24. stu. 202112:57 > 13:04
Podijeli:
Henning Bagger

Hrvatske rukometašice trenutno se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje započinje 1. prosinca.

Popularne Kraljice šoka prošle godine su osvojile spektakularnu brončanu medalju na Europskom prvenstvu, a obećane nagrade nisu im isplaćene. Riječ je o iznosu od 150.000 eura koji se dijeli na 26 osoba.

Iznos se ne dijeli na jednake dijelove već prema zaslugama za uspjeh. Jedan dio, naravno, ide igračicama, dok bi drugi dio kolača trebao pripasti izborniku Šoštariću i ostalim članovima stručnog stožera.

Predsjednik Hrvatskog rukomentnog saveza Tomislav Grahovac tvrdi da će sve biti riješeno prema dogovoru.

Naravno da hoće. Ono što smo obećali, to će rukometašice i dobiti. I to u lipu. Kada će to biti? Uskoro, ali će im biti isplaćeno prvo 33 posto, kasnije još 33 posto i na kraju zadnjih 34 posto. Takav je princip i kod muške reprezentacije, koja je za srebro na Europskom prvenstvu 2020. dobila prvih 33 posto. Sada su na redu rukometašice, pa onda opet rukometaši i tako dok se sve ne isplati“, rekao je Grahovac za Večernji list.

Grahovac se i osvrnuo na to zašto sve traje tako dugo.

Sve je vrlo jednostavno. Cijela prošla godina bila je pandemijska, nije bilo priljeva novca, smanjeni su doprinosi od HOO-a. Morali smo u takvim teškim uvjetima održavati Savez funkcionalnim. Primjerice, morali smo izdvojiti tri milijuna kuna samo za održavanje domaćih natjecanja. Svako ljeto imali smo barem desetak reprezentacija koje su imale pripreme i velika natjecanja. Zato sve to kasni. Ali, ponavljam, nitko neće biti zakinut. Uostalom, rukometaši su također znali čekati na nagradu po godinu dana. Ono što još želim naglasiti – ženski rukomet ima potpuno jednak tretman kao muški. Dobiva istu novčanu nagradu za medalje, ima logistiku potpuno istu kao muška reprezentacija. Nadam se da će na Svjetskom prvenstvu opet osvojiti medalju i zaslužiti novčanu nagradu. Sada radimo na tome da im isplatimo dnevnice za Svjetsko prvenstvo“, zaključio je Grahovac.

Komentari

Vaš komentar