Zagreb se oglasio: Ne nasjedajte na te igrice i laži

Rukomet 21. svi. 202214:32 > 14:33
Podijeli:
Jozo Čabraja / kolektiff

Dosta repova se ovih tjedana vrti oko PPD Zagreba i našičkog Nexea.

Nova rukometna avantura čeka nas večeras između PPD Zagreba i Nexea od 20 sati. Trenutno je rezultat u seriji 1:1 u borbi za hrvatskog prvaka, ali i dalje se priča o prošloj utakmici koju je Zagreb dobio 25:16.

Osim toga, vrtila se i priča da nije mogao biti omogućen prijenos, a sada se priopćenjem oglasio i sastav iz glavnog hrvatskog grada.

”Osjećamo odgovornost prema našem klubu koji ima izrazito bogatu povijest i prepoznatljivo ime u svijetu sporta, da se referiramo na opetovani pritisak, spletke i neistine koji dolaze iz redova rukometnog kluba Nexe.

Nažalost, izgleda da je to uobičajena praksa koja dolazi prije odlučujućih utakmica u prvenstvu, ali i nacionalnom kupu. Izlazeći u javnost u posljednja 24 sata pred jako važnu utakmicu sa snimkom koju posjeduju 10 dana jasno pokazuje razinu podlosti koja proizlazi iz redova rukometnog kluba Nexe.

Jedina relevantna institucija za temu utakmice odigrane 07. svibnja je Udruga hrvatskih rukometnih sudaca koja je svoje priopćenje nakon odgledane snimke poslala javnosti 09. svibnja. Još jednom podsjećamo da je sudački par koji je sudio u 07. svibnja u Zagrebu, sudio i u Našicama u 05. kolu kada smo mi izgubili rezultatom 30:29.

Prije, ali i poslije te utakmice apsolutno nitko iz redova PPD Zagreba nije ni na koji način osporio pobjedu Nexe Našica. Nismo govorili o tome da nas je netko pokrao, niti smo radili pritisak na medije, sudačku organizaciju niti na sam klub iz Našica.

Stoga molimo hrvatsku medijsku javnost da popuste pritisak i ne nasjedaju na igrice i laži, te dozvole dečkima koji će danas istrčati na teren Kutije šibica da unutar tih 40×20 pokažu tko je bolja momčad u ovogodišnjem prvenstvu’‘, objavio je Zagreb.

Komentari

Vaš komentar