Utakmica Španjolske i Hrvatske u Madridu pod upitnikom

Rukomet 8. sij. 202122:51 > 22:52
Podijeli:
Martin Rose, Getty Images

Utakmica između rukometaša Španjolske i Hrvatske planirana za subotu mogla bi biti odgođena jer je madridski aerodrom zatvoren do daljnjeg zbog snježne mećave.

Hrvatski rukometaši trebali bi u subotu u 11 sati sletjeti čarterom Croatia Airlinesa u madridsku zračnu luku Adolfo Suárez-Barajas, pa u Madridu u 18 sati odigrati susret EHF EuroCupa.

Zbog snijega nošenog snažnim vjetrom zrakoplovi u petak navečer ne mogu sletjeti na pistu te ih se preusmjerava u aerodrome od kuda su krenuli. Zasad je nepoznato hoće li ujutro zračna luka biti otvorena za slijetanje aviona.

“Odigravanje utakmica s Hrvatskom zasad ostaje u planu kako je i bilo predviđeno. Javit ćemo bude li novosti”, rekao je u petak navečer glasnogovornik španjolskog rukometnog saveza u telefonskom razgovoru za Hinu. Hrvatski rukometaši nalaze se u Zagrebu.

Nogometaši Real Madrida zasad nisu uspjeli poletjeti prema sjevernom gradu Pamploni gdje ih u subotu čeka prvenstvena utakmica s Osasunom. Dva i pol sata su proveli u zrakoplovu a do objave ove vijesti avion s Lukom Modrićem i suigračima još uvijek nije poletio.

Nogometaši Athletic Bilbaa nisu pak uspjeli sletjeti u Madrid gdje bi u subotu trebali igrati protiv domaćeg Atlético Madrida. Njihov avion vratio se u Bilbao.

Glavni španjolski grad Madrid okovan je snježnom mećavom, nezabilježenom u posljednjih 50 godina, zbog čega su deseci automobila zarobljeni u snijegu a obustavljen je i promet prigradske željeznice.

Snijeg je prekrio gradske ulice na kojima uglavnom nema ralica. Stanovnici Madrida deset godina nisu vidjeli snijeg te su zatečeni nastalom situacijom. Zime su ondje obično suhe i sunčane.

Posljednji put je ovako napadao snijeg u ožujku 1971. godine.

“Situacija je jako teška. Molim građane da ne izlaze van ako doista ne moraju”, rekao je gradonačelnik José Luis Martínez-Almeida u dnevniku na javnoj televiziji TVE “Ovakav snijeg nismo imali u zadnjih 50 godina”, napomenuo je. (H)