‘Sudbina nije dozvolila da Saraču ispunim obećanje’

Rukomet 24. velj. 20219:37
Podijeli:
Foto: HRS

Nexe je golom Marija Tomića sedam sekundi prije kraja pobijedio CSKA 32:31 te tako izborili osminu finala EHF-a Europske lige.

Trener moskovske momčadi je banjalučka legenda Velimir Petković koji je istaknuo da se nije mogao potpuno fokusirati na utakmicu nakon vijesti o smrti prijatelja Zlatka Saračevića.

“Ovo mi je jedna od najtežih utakmica u karijeri. U pripremi za put u Našice saznao sam tu vijest. Ljudi koji malo duže poznaju rukomet znaju da smo zajedno rasli u Banjaluci, zajedno igrali u momčadi”, započeo je Petković

“Prije samo deset dana je bio s Podravkom u Moskvi, igrao dvije utakmice s CSKA. Bio je moj gost, svaki dan smo proveli zajedno. Vodio sam ga po gradu, pili smo vina, išli na večere, razgovarali o svemu. Žalio mi se na neke porbleme koje je imao u Koprivnici, moram reći da je on za mene bio jedan veliki trener koji u Hrvatskoj nije dobio pravu priliku.”

“Pričao sam danas sa Zoranom Gopcem i pitao ga zašto takvi velikani žive u nemilosti klubova. Prilikom našeg posljednjeg razgovora u Moskvi, obećao sam mu da ću mu pomoći, misleći da bih ga možda sljedeće sezone mogao dovesti u Moskvu, da bude sa mnom gore, ali eto… Sudbina nije dozvolila da mu ispunim obećanje. Posljeddnja dva dana su mi košmarno teška.”

“Odrasli smo zajedno, stasali jedan pored drugog. Više sam s prijateljima pričao o Saraču nego sa igračima o Nexeu od kad sam čuo šta se dogodilo, moram to priznati, i ako čelnici mog kluba ovo čuju, moraju razumjeti. Zaista mi je teško… Drago mi je bilo samo kada mi je Gobac rekao da će on u četvrtak biti sahranjen u Aleji velikana, zaslužio je to. Velika ličnost je otišla, dao je mnogo za jugoslovenski i hrvatski rukomet. Duboko sam potrešen, neka mu je laka zemlja”, zaključio je Petković

Komentari

Vaš komentar