Što sad? Savladati Tunis, pa navijati za Francuze!

Rukomet 13. ožu. 202120:42 > 20:46
Podijeli:
Hrvatska - Francuska
Guliver Image

Unatoč pobjedi nad Portugalom, pa čak i uz pobjedu nad Tunisom, Hrvatska još ne može biti sigurna u plasman u Tokio. Razlog tomu je dosta neugodan poraz na startu od Francuske.

Hrvatska je ostala živa, ali nikako nije mirna nakon drugog kola olimpijskih kvalifikacija u Montpellieru. Za OI joj se trebaju poklopiti i drugi rezultati jer nije uspjela pobijediti s više od četiri gola razlike i tako anulirati onaj minus iz utakmice s Francuzima.

Prije svih, pomoći bi nam mogao Tunis ako otkine bod ili dva Francuskoj u drugom kolu u utakmici koja počinje u 21 sat. Dođe li do takvog raspleta, Francuzi ne smiju izgubiti protiv Portugala žele li ići u Japan, ali to je ionako malo vjerojatni rasplet.

Za Hrvatsku je najvažnije pobijediti Tunis, s koliko bodova prednosti, nije bitno, no nakon toga slijedi teži dio posla, onaj s kojim veze nemamo. A to je pobjeda Francuza – morat ćemo navijati za mrske nam rivale!

Portugal naime, dalje vodi svaki poraz manji od šest golova razlike. Jer kad bi se zatvorio taj eventualni krug (Francuzi pobijedili Hrvatsku, Hrvatska pobijedila Portugal, a Portugal, pak, Francusku) mi bismo imali gol-razliku -3,  Portugal -1, a Francuska +4.

Dakle da zaključimo, uz uvjet večerašnje pobjede Francuske protiv Tunisa, a onda i sutrašnje Hrvatske protiv istog protivnika, izabranike Hrvoja Horvata u Tokio bi u utakmici Francuska – Portugal vodila svaka pobjeda Francuske, remi ili pobjeda Portugala s više od sedam golova razlike. Pobjeda Portugala od jednog do šest golova razlike u Tokio vodi Francusku i Portugal.

Komentari

Vaš komentar