Rukometaši stigli u Francusku; Horvat: Nikog se ne bojimo

Rukomet 11. ožu. 202116:51
Podijeli:
Foto: HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija stigla je u Montpellier, gdje će se od petka do nedjelje boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju s reprezentacijama Francuske, Portugala i Tunisa.

Iako su na posljednja dva testiranja u Hrvatskoj svi reprezentativci imali negativne rezultate, odmah po dolasku u Montpellier morali su proći još jedno PCR testiranje, kao i drugi članovi delegacije. Uz hrvatsku su i istom hotelu smještene portugalska i tunižanska delegacija, dok su članovi domaće reprezentacije “pod balonom” na drugom kraju grada.

Hrvatska turnir započinje utakmicom protiv domaćina, koja je na rasporedu u petak od 21 sat. U subotu (18.30 sati) će izabranici Hrvoja Horvata igrati protiv Portugala, a u nedjelju (18.30 sati) protiv Tunisa.

Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da ćemo to pokazati na ovom turniru. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega, pripremali smo se, pogledali jako puno videa i trenirali. Radili smo našu obranu 5-1, 6-0, i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Jako je težak turnir, ali mi smo spremni. Nadam se da ćemo krenuti sutra dobro s Francuskom i da ćemo u nedjelju svi slaviti”, izjavio je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak.

(Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images )

Iako nije imao mnogo vremena za pripreme, izbornik Hrvoje Horvat uvjeren je da su igrači spremni izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode na olimpijski turnir.

Obrana je u prošlosti bila naš zaštitni znak, bit će tako i sad i u budućnosti. Znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Imamo još dva treninga, zdravstveni karton je zasad zadovoljavajući, da ne ureknemo. Prije svega moramo uživati u ovome svemu, nema svatko ovakvu priliku da se bori za svoju zemlju i da izbori Olimpijske igre“, zaključio je Hrvoje Horvat kojemu će ovaj turnir biti debi u izborničkoj ulozi. (h)

Komentari

Vaš komentar