Portugalski izbornik: ‘Duvnjak je zaslužio crveni karton!’

Izjava 14. ožu. 202110:53
Podijeli:
Foto: Martin Rose / Staff

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Montpellieru pobijedila Portugal s 25-24 (9-12) i ostala u igri za Tokio.

Hrvatski rukometaši pobijedili su dramatičnoj utakmici Portugal s 25-24 golom Luke Cindrića 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se “vratili iz mrtvih” jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su sa šest razlike.

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Jedan od presudnih trenutaka dogodio se u zadnjih 5 minuta utakmice, kada je Domagoj Duvnjak u jednom napadu Portugala slučajno laktom udario Ruija Silvu, a suci ga nisu isključili

Portugalski izbornik Paulo Jorge Pereira bio je strahovito ljut nakon utakmice:

“Trebao je dobiti crveni karton, pogledali smo snimke, ali su suci procijenili kako nije bilo ništa strašno, a mi smo osim toga čak tri napada igrali bez Silve. Dosta mi je više ovih moralnih pobjeda i sudaca koji su nam na Euru sudili u utakmici za 5. mjesto, onda su znali pravila. Sve je djelovalo kako će Hrvati izgubili, ali, mi još uvijek nemamo tu snagu kao oni za ovakve ratove, a Hrvatska ju je uvijek imala”, rekao je.

Komentari

Vaš komentar