Duvnjak: Šok, ali nema brige za budućnost!

Rukomet 15. ožu. 202110:06 > 10:09
Podijeli:
Foto: Jozo Čabraja / kolektiff

Hrvatski rukometaši vratili su se kući nakon što u Montpellieru nisu uspjeli osigurati Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatska je ostvarila dvije pobjede, protiv Tunisa i Portugala, no kako smo na kraju završili bodovna poravnati s Francuzima i Portugalcima, a imali smo najlošiju gol-razliku u tom trokutu, ostali smo bez Tokija.

“Šokantno, definitivno. Pratili smo, gledali smo. Jednostavno, nadali smo se da će Francuska pobijediti. Pogotovo kad su vodili 28-25. Nažalost, to se nije dogodilo. Mislim da je jednostavno sport takav”, rekao je Domagoj Duvnjak, prenosi 24sata, pa nastavio:

“Ovom prilikom bih čestitao Portugalu koji je vjerojatno zasluženo prošao dalje. Mi smo odigrali dobar turnir, ne možemo sebi ništa zamjeriti i to je ono najbitnije. Nažalost, sreća nije ovaj put bila na našoj strani, ali nadam se da u budućnosti hoće.”

“Uvjeren sam u to, mislim da smo pokazali to i na ovom turniru. Mislim da smo imali najjači turnir kvalifikacija. S četiri boda smo ispali, ali odigrali smo dobar turnir od prve utakmice s Francuskom, gdje smo kontrolirali rezultat do 45. minute pa nam se dogodila crna rupa u kojoj smo izgubili četiri razlike.”

“Druga utakmica s Portugalom, gubili smo šest razlike, vratili se i pobijedili. To je definitivno pokazatelj kako možemo. Jučerašnja utakmica je bila odlična, pobijedili smo Tunis, ali nije bilo dovoljno. Ali za budućnost hrvatskog rukometa ne treba brinuti.”

Imao je Duvnjak poruku i za navijače.

“Volimo vas. Jednostavno, vi ste naš osmi igrač, bez vas ne možemo. To se pokazalo bezbroj puta, pogotovo u Egiptu, gdje niste bili. I na ovom turniru, gdje opet niste bili, ali to su takve situacije. Ne možemo utjecati na to. Ali nadam se da ćemo se zajedno radovati već u siječnju, na Europskom prvenstvu.”

Pozitivno u budućnost gleda i Željko Musa.

“Dali smo sve od sebe. Tri utakmice koje su pokazale da možemo puno, ali i da moramo puno raditi na sebi. Sigurno možemo bolje, to je evidentno. Ima tu i mladosti koja će se u budućnosti pokazati. Svakom igraču ovo je bio san, nismo uspjeli, ali ne trebamo tonuti. Trebamo gledati u budućnost, znam da je svijetla. Ima puno mladih igrača koji će doprinijeti budućnosti i napraviti nešto. Nažalost, tako se odvilo. Ispali smo, ali Bože dragi, treba glavu gore, gledati pozitivno.”

“Nema tu kraja, hrvatska reprezentacija traje desetljećima. Dolaze mladi, ostaju stari, mi ćemo uvijek biti jaki. Sad nismo uspjeli… Tri utakmice dali smo sve od sebe. Možda smo u nekim periodima bili loši, većinom smo bili dobri. Borili smo se i nije to kraj generacije, nego početak nove. Mladost će preuzeti odgovornost. Naravno da je to neuspjeh, nismo se kvalificirali na Olimpijske igre, ali je i poticaj za budućnost.”