Červar: Bio sam u pravu, moramo forsirati mlade!

Rukomet 15. sij. 202212:51 > 12:52
Podijeli:
Foto: Jozo Čabraja / kolektiff

Lino Červar osvrnuo se na prvi nastup hrvatskih rukometaša na Europskom prvenstvu.

Legendarni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, u razgovoru za Index, govorio je o dvoboju s Francuskom najavivši i ključan dvoboj protiv Srbije.

Pristup je bio odličan, oduševili su me klinci, i sada mogu reći da sam bio u pravu kada sam tvrdio kako treba forsirati mlade, tko bi rekao da će Lučin biti naš najbolji igrač? Nitko!

Červar tvrdi kako je samo jedan način rada koji može biti uspješan.

Prioritet mora biti rad u klubovima, posebno s mladim igračima bez dovođenja kojekakvih stranaca. Klubovima se moraju osigurati bolji uvjeti, ne da postoje samo dva kluba, a ostali jedva preživljavaju. Moramo stvoriti jasnu strategiju jer u suprotnom više nikada nećemo biti rukometna sila.

Nekadašnji izbornik je najavio dvoboj sa Srbijom.

Maksimalna podrška izborniku Horvatu i njegovoj ekipi. Neće biti jednostavna utakmica, vjerujem u našu ekipu, nadam se pobjedi i plasmanu u drugi krug. Vjerujem da naš cilj mora biti stvaranje momčadi koja će se plasirati na Olimpijske igre 2024. godine te Svjetsko prvenstvo godinu dana kasnije, a koje ćemo zajedno s Dancima organizirati.

Červar je impresioniran načinom kako je Srbija promijenila filozofiju stvaranja reprezentacije.

Povezujem paralelu s nogometom. Što je Piksi Stojković stvorio s nogometnom reprezentacijom to je isto uspjelo Toniju Gironi s rukometašima. Srbija je u momčadskim sportovima uvijek imala snažne pojedince, ali im je nedostajao pravi vođa.

Dvoboj Hrvatske i Srbije na rasporedu je od 20:30 sati.

Komentari

Vaš komentar