Mađarski velikan raspustio čitav stručni stožer

Rukomet 1. lis. 201821:31 > 21:34
Podijeli:
Izvor: Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Veszprem, najveći mađarski rukometni klub i jedan od najboljih kolektiva u Europi proživljava krizu usljed velikog sukoba igrača i navijača s trenerom i njegovim stožerom.

Ljubomir Vranješ, nekadašnji švedski reprezentativac, a posljednjih godina trener napustio je klupu mađarskog velikana Veszprema nakon što je izazvao revolt najboljih igrača momčadi te navijača koji su ih pratili.

Veszprem je lani izgubio naslov prvaka Mađarske nakon deset godina, bolji je bio njihov najveći rival Pick Szeged, a Vranješ je u klub stigao upravo prošle sezone. Osim što su izgubili domaće prvenstvo, u Ligi prvaka ispali su već u četvrtfinalu nakon poraza od strane Skjerna, danske momčadi koja nema niti izbliza budžet kao mađarski sastav.

Pored Vranješa, odgovorni za lošu seriju rezultata su njegov pomoćnik Bjorn Satherstrom te sportski direktor Nikola Eklemović. Već nakon prve sezone u klubu narušeni su odnosi stručnog stožera i igrača, a nakon što je uprava kluba zadržala navedenu trojku i za tekuću sezonu nastali su pravi problemi. Neki od najpoznatijih igrača (Nagy, Ilić, Šterbik) izazvali su pobunu, da bi Eklemović na nagovor Vranješa financijski kaznio igrače. Jasno jest kako je takva odluka prisjela igračima, a u konačnici stvar je spašavao predsjednik kluba Zoltan Csik koji je svu trojicu otpustio.

Momčad će do daljnjega voditi Istvan Gulyas, nekadašnji igrač kluba i mađarske nacionalne vrste, do sada je vodio juniorsku momčad Veszprema.