U slavlju Cityja navijači napali golmana Aston Ville!

Nogomet 23. svi. 20228:45 > 9:20
Podijeli:
Martin Rickett via Guliver Images

Nakon što je Manchester City postao prvak Engleske dramatičnim preokretom protiv Aston Ville (3:2), njegovi su navijači preplavili travnjak Etihada. Neki su među njima prešli granicu slavlja napadom na gostujućeg vratara Robina Olsena...

Internetom se proširila snimka na kojoj se jasno vidi kako su neki navijači, prilikom proboja na travnjak, fizički napali vratara Aston Ville Robina Olsena.

Srećom, tridesetdvogodišnji Šveđanin nije ozlijeđen, no Manchester City javno se ispričao zbog incidenta.

“Manchester City se iskreno ispričava Robinu Olsenu, koji je napadnut nakon utakmice kada su navijači ušli na teren. Klub je hitno pokrenuo istragu. Nakon identificiranje osobe, bit će joj izrečena zabrana dolaska na stadion na neodređeno vrijeme”, poručilo je vodstvo Cityja, dok je gradska policija u ponedjeljak ujutro objavila da je riječ o dvojici napadača protiv kojih je pokrenut kazneni postupak.

Javnost je, naravno, zgrožena jer ovo je samo još jedan u nizu okršaja navijača s igračima i(li) trenerima u zadnje vrijeme prilikom utrčavanja navijača s tribina na teren.

Podsjetimo, navijač Nottingham Foresta udario je igrača Sheffielda Billyja Sharpa, dok je trener Crystal Palacea Patrick Vieira također ušao u okršaj s navijačem Evertona koji ga je provocirao.

Analitičari Sky Sportsa osudili su napad na Olsena.

“Što se događa? U posljednjih 30 godina uklonjena je ograda u engleskom nogometu. Od 100 puta, navijači 99 puta nisu utrčali u travnjak jer uživaju u obiteljskom druženju. Imamo više žena i djeca na utakmicama. Odjednom, u zadnjih nekoliko tjedana imamo i te idiote koji ne samo da trče po terenu, već i napadaju igrače. Što, dovraga, rade? Razumijem da je City osvojio naslov, ali napadati protivničke igrače, otkud to? Zašto se to događa? Ne razumijem, smiješno”, komentirao je Gary Neville.

Roy Keane je dodao:

“Sramota. Kažem vam, neki igrač ili trener bit će ozbiljno ozlijeđen. Ako su dovoljno ljuti da uđu na teren i udare igrača, onda su sposobni učiniti nešto gore, poput ubosti igrača. Nešto će se ludo dogoditi. Ljudi su nakon korone zaboravili kako se ispravno ponašati. Idioti, ološ.”

Komentari

Vaš komentar