Naletilić za SK: Dinamo je u Milanu dobio na važnosti

Champions League 16. ruj 20229:16 > 9:16
Podijeli:
xLucaxRossinix via Guliver

Dinamo je na San Siru doživio poraz od Milana 3:1 u Ligi prvaka, ali pokazao je da ima taj europski gard kad su u pitanju velike utakmice...

Još se uvijek priča o dvoboju Milana i Dinama. Na San Siru bio je i ugledni menadžer Marko Naletilić koji godinama već prati sva događanja u Serie A. Za Sport Klub otkrio je što Talijani kažu na predstavu Dinama protiv Milana.

“Dinamo se Talijanima predstavio kao dosta dobra momčad, čvrsta, taktički odgovorna. Nije to izgledalo kao kad su igrali 2000-ih protiv Milana. Stvarno su izgledali dobro, organizirano, samo što sad ljudi očekuju mi dobijemo Chelsea 1:0, idemo na San Siro dobiti Milan, nije to baš tako. Dojam od svih je da se Dinamo predstavio sasvim ok, možda je čak ostavio i bolji dojam nego što je rezultat, 3:1 je malo previsok u odnosu na događanja na terenu.”

GuliverImages

Bila je i odlična atmosfera na San Siru, navijači Milana su se iskazali.

“Bilo je nekih 60 tisuća ljudi, što za Ligu prvaka za onaj nekadašnji Milan sigurno ne bi bio tako pun stadion. Ali sad se Milan zaželio, prvaci su Italije, navijači su u euforiji, očekuju povratak na stare staze. U Milanu je Dinamo dobio na važnosti na toj utakmici. Jedino je jedan dio tribine gdje su bili Boysi bio prazan zbog sigurnosnih razloga. U prethodnim susretima Milana i Dinama nije bio toliki interes. Shvatili su Dinamo ozbiljno.

Mislim da nema težeg stadiona za izaći na teren od tog San Sira. Visok je, na katove, imaš dojam kao da će te progutati. Impresivan je, akustičan. I navijači Milana, ovi Ultrasi su baš bili dobri, bila je atmosfera dobra. Značila je Milanu ta pobjeda.”

Naletilić je pohvalio Dinamo i smatra kako više nisu ona momčad koja se prepadne odmah nakon što primi gol, kao što je to bilo prethodnih godina. Smjestio je Plave čak u Serie A.

“Dinamo sad ima gard, nisu oni više onako, da kad im zabiješ prvi gol da se odmah raspadnu. Izgledali su kao momčad sredine tablice Serie A koja igra protiv Milana.”

Mislav Oršić je na asistenciju Brune Petkovića zabio taj jedini gol. Hoće li mu nakon ovih predstava u Ligi prvaka porasti i cijena?

“Oršić je užasno bitan za Dinamo, možda i najbitniji. U ovakvim situacijama raste interes za njega, kad poraste interes, onda će se formirati i jača cijena”, zaključio je Naletilić.

Komentari

Vaš komentar