Piatek: Ja sam rođen spreman

Serie A 24. sij 201914:01 > 14:14
Podijeli:
Paolo Rattini/Getty Images

Novo pojačanje AC Milana, poljski napadačKrzysztof Piatek najavio je lov slavnog kluba na povratak u Ligu prvaka.

Transfer-trakavica počela se odmotavati. Gonzalo Higuain je preselio u London, ali posao je bio stopiran sve do trenutka dok se poljska zvijezda, Krzysztof Piatek nije odlučio potpisati za Milan. Tu prestaje dio koji se tiče talijanskog kluba, jer ostale su još neke mini-zavrzlame oko Alvara Morate. No, i to će biti brzo riješeno.

Piatek je bio Genoino otkriće ove jeseni, tada je, što god da bi opucao prema golu to i zabio. Ne čudi da su ga sa San Sira platili čak 35 milijuna eura.

“Za mene je ovo korak naprijed u svakom smislu za moju karijeru. Želio bih u momčadi igrati uz Cutronea, nemam problema s time da igram uz nekog drugog napadača. Nadam se da ćemo nas dvojica zabiti što više pogodaka”, kaže Piatek na predstavljanju.

Možda još uvijek nije upoznat s činjenicom da Milan već nekoliko sezona prakticira igru u formaciji 4-3-3.

“U početku svoje karijere nisam ni sanjao da ću doći u ovakav klub. Sada sam spreman povesti Milan prema povratku u Ligu prvaka. Za to sam uvijek spreman. Ja sam rođen spreman za velike stvari”, dodaje Piatek.

“Drago mi je što igram u Milanu, klubu kojeg sam podržavao u mlađim danima. Pored mene su Leonardo i Maldini, to su velike legende i čast mi je biti ovdje. Mogao bih sada puno pričati, ali sve ćemo vidjeti na terenu”, kaže Piatek.

23-godišnji Poljak ove je sezone u 21 nastupu za Genou zabio nevjerojatnih 19 pogodaka i u tom se klubu zadržao svega pola sezone.