Rui Costa dolazi u Benficu ispraviti pogreške

Nogomet 10. srp. 202111:31 > 11:54
Podijeli:
Gett Images

Portugalski nogometni velikan Benfica imenovao je u petak bivšeg igrača Ruija Costu (49) za novog predsjednika umjesto Luisa Filipea Vieire, koji je završio u pritvoru zbog navodne porezne prijevare i pranja novca.

Costa je do sada bio dopredsjednik kluba, a novu funkciju je preuzeo nakon što je dobio jednoglasnu podršku svih članova odbora Benfice.

“Vremena su izazovna, no želim snažnu Benficu. Klub ću voditi s jednakim ponosom, strašću i predanošću kao i kada sam prvi put odjenuo dres Benfice,” kazao je Costa za klupsku stranicu.

“Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo i što se očekuje od mene. Naši prioriteti su pripreme za novu sezonu u koju ulazimo s velikim ambicijama. Želim jaku, ujedinjenu Benficu i svakodnevno ću raditi na tome,” dodao je.

Legendarni portugalski veznjak je preuzeo vodstvo kluba nakon što su dosadašnji predsjednik Luis Filipe Vieira i još tri osobe privedeni u srijedu zbog zbog sumnje na prijevaru i utaju poreza.

Tužiteljstvo istražuje “činjenice koje su se dogodile, od 2014. do danas i koje se odnose na niz kaznenih djela povrede povjerenja, prijevare, krivotvorenja i pranja novca.

Sa stadiona Luz su poručili kako istraga nema nikakve veze sa samim klubom.

Rui Costa je tijekom nogometne karijere u dva navrata igrao za Benficu (1990-1994, 2006-2008), a nosio je i dres Fiorentine i Milana.

Za portugalsku reprezentaciju je upisao 94 nastupa postigavši 26 golova.