Guardiola prekrižio dva ‘kapitalca’ i želi ih prodati

Nogomet 17. srp. 20218:50 > 8:51
Podijeli:
REUTERS/Susana Vera

Manchester City je prošle sezone uspio osvojiti titulu prvaka Engleske, ali nisu ispunili onaj najvažniji cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Građani su po prvi put u svojoj povijesti uspjeli doći do finala, ali su tamo poraženi od Chelseaja sa 1:0 iako su mnogi vjerovali da je Manchester City favorit u ovoj utakmici.

Pep Guardiola je prethodnih godina potrošio ogroman novac na dovođenje pojačanja, a čini se da se neće zaustaviti na tome ni ovog ljeta.

Već se nagađa da će City dovesti nekoliko zvučnih pojačanja jer im je cilj da konačno osvoje Ligu prvaka. Međutim, jasno je da će biti i odlazaka sa Etihada u ovom prelaznom roku.

Engleski mediji objavili su da je Guardiola napravio selekciju igrača, te da je odlučio koji će se prvotimci naći na transfer listi iako su prethodne sezone igrali zaista odlično.

Naime, riječ je o Raheemu Sterlingu i Riyadu Mahrezu koji će biti na transfer listi i jasno je da će ih Manchester City prodati ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda na njihovu adresu.

 

Sterling ima odličnu sezonu koja je tek završena sjajnim nastupom na Europskom prvenstvu i iznenađuje odluka Guardiole da ga pusti tako lako.

Također, i Mahrez je prošle sezone imao nekoliko odličnih utakmica i konačno je dobio minutažu koju je očekivao, ali sigurno da je za njega šok što ga je klub odlučio prodati.

City bi za Sterlinga mogao tražiti oko 90 milijuna eura, dok su Mahreza spremni pustiti ukoliko netko ponudi oko 50 milijuna eura..