Upoznajte projekt "Gareth od Saudijske Arabije"

Premier League 10. svi 202021:06 > 21:21
Podijeli:
Harry Trump/Getty Images

Isti je još za vremena na klupi Pijetlova govorio u superlativima o Baleu, a sada se jako ozbiljno upravo njegovo ime spominje kao ono koje će predvoditi taj novi Tottenham.

(Photo by Mark Runnacles/Getty Images)

  Ime Garetha Balea ponovno glasno odjekuje svijetom sporta, posebno engleskim medijima, često se pojavljuje na stranicama tabloida i polutabloida. Razlozi su, ovaj puta, dosta jaki. U svakom slučaju intrigantni. 

Naime, kako je saudijski invensticijski fond, kojeg predvodi princ Mohamed bin Salman, blizu preuzimanja Newcastlea, čeka se praktički još samo odobrenje Premier lige da klub postane vlasništvo, u praksi, saudijske države za 400 milijuna eura, tako jačaju i informacije o pojačanjima tog novog čini se mega kluba.

Povezano

Novaca takvom Newcastleu sigurno ne bi nedostajalo, procjenjuje se da bogatstvo bin Salmana iznosi 8000 milijuna eura, a Gareth Bale već je neko vrijeme kamen spoticanja u klupskoj upravi Reala.

Uostalom, evo danas smo izvijestili kako će Real za sljedeću sezonu možda odrezati još 30% plaća, što je nešto na što mnogi sigurno neće samo tako pristati. O prebacivanju ogromne Baleove plaće već je izrađeno mnogo strategija novinara, a ako nekome ona ne bi bila veliki problem čak i u post-korona svijetu sporta, onda bi to bio novi jaki igrač na tržištu, Newcastle of Saudi Arabia.

Kako sprovesti ovu operaciju u djelo?
Prvi put otkako je Real Madrid potpisao Balea 2013. godine, Tottenham više nema pravo prvokupa ovog velškog nogometaša. U tadašnjem ugovoru, klubovi iz Londona i Madrida ugovorili su stavku koja je davala pravo da unutar 72 sata Tottenham zadrži pravo prve ponude.

Ta je klauzula istekla prošlog ljeta i Tottenham tu više ne bi imao ništa za reći. Druga poveznica sa Spursima je njihov bivši trener, Pochettino. 

Isti je još za vremena na klupi Pijetlova govorio u superlativima o Baleu, a sada se jako ozbiljno upravo njegovo ime spominje kao ono koje će predvoditi taj novi Newcastle.

Osim toga, pretpostavlja se da bi u klub svakako bila dovedene 2-3 superstara, što bi sigurno dodatno olakšalo odluku Balea da dođe. 

Trenutno od Reala dobiva plaću od 17 milijuna eura, što saudijski princ sigurno može barem izjednačiti. Nešto teže bit će uhvatiti Pochettino, koji je već izjavio da ima neki drugi projekt u vidu, ali još je jedna od opcija za klubu Newcastlea. .