Lampard o nastavku sezone: Dosta je prepreka…

Premier League 3. svi 20209:15 > 9:15
Podijeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Trener Chelseaja Frank Lampard izjavio je da jedva čeka nastavak sezone u Premier ligi, ali je istaknuo i da je svjestan svih problema s kojima bi se klubovi mogli susresti

Clive Brunskill/Getty Images

Premier liga suspendirana je zbog pandemije koronavirusa, a u narednih nekoliko dana trebala bi biti donesena odluka hoće li se i kada nastaviti.

“Svjestan sam želje da se prvenstvo nastavi, s obzirom na to koliko je nogomet svima važan i koliko ga volimo. Isto tako znam da ćemo se suočiti sa brojnim preprekama”, rekao je Lampard.

“Svi bismo očajnički htjeli da gledamo nogomet, da igramo i treniramo. Ipak, ne smijemo da riskirati zdravlje igrača i ljudi koji su zaposleni u klubovima. Moramo i poštovati sve ono što zdravstveni djelatnici čine”.

U petak će predstavnici klubova glasati o planu da se sa treninzima počne 18. svibnja, a da se sezona nastavi 8. lipnja i da se igra na nekoliko terena.

“Drago mi je što je stav Premier lige da su zdravlje i sigurnost igrača i trenera na prvom mjestu. Nogomet je kontaktni sport, nogometaši će biti izloženi riziku ako se utakmice budu igrale za nekoliko tjedana. Drugi problem su testiranja koja će se morati provoditi. Mi u trening centru imamo 70 ili 80 zaposlenih… Ako se vratimo na teren, svi će morati biti redovito testirani. Uz sve to, utakmice će se vjerojatno morati igrati na neutralnim terenima…Dosta je tema o kojima treba razgovarati”.

Chelsea je u trenutku prekida sezone bio četvrti na ljestvici, s pet bodova manje od trećeplasiranog Leicestera i tri više od petoplasiranog Manchester Uniteda.