Gary Neville ima novu ideju kako završiti PL

Premier League 1. svi 202017:21 > 17:26
Podijeli:
Photo by Julian Finney/Getty Images)

Nekadašnji bek Manchester Uniteda, Gary Neville svakih nekoliko dana dođe do nove ideje kako završiti nogometnu sezonu.

Kao uspješan nogometaš, a danas i vrlo popularan komentator nogometnih događaja na britanskom SKY-u, Gary Neville često je gost raznih sportskih emisija. 

Neville je posebno aktivan kad je riječ o teoriziranju moguće završnice Premier lige. Mogli smo ga ćuti kako se zalaže za poništavanjem sezone, pa igranjem bez gledatelja na određenim lokacijama, a nova ideja je vjerojatno i najradikalnija – igranje u drugoj državi. 

Ako su čelnici Premier lige dovoljno ozbiljni da završe sezone, tada moraju razmisliti da se utakmice presele u drugu zemlju koja nema toliko slučajeva zaraze koronavirusom. Konkrentno, postoji nekoliko zemalja koje su samo tri do četiri sata zrakoplovom udaljene od Engleske. Tamo bi preselili čitave momčadi, medije, tv kuće i prvenstvo odradili u, koliko je to moguće, sigurnim uvjetima.”

Nevillova ideja stiže samo nekoliko dana nakon što je izvršni direktor Brightona, Paul Barber najavio kako će biti posebno teško organizirati utakmice na različitim stadionima, pa čak i bez navijača. Na to se nadovezao glavni policijski inspektor kad je riječ o sigurnosti na engleskim stadionima, Mark Roberts.

Prva stvar koja se mora dogoditi jest odobrenje Vlade da su uvjeti dovoljno sigurni za sve uključene u održavanje nogometne utakmice. Nakon toga morate pronaći neutralni teren ili barem lokaciju gdje se mogu osigurati kvalitetni uvjeti. Posljednja, ali i najvažnija stvar tiče se liječničkog osoblja koje prati svaku utakmicu. Obzirom na situaciju u zemlji kada je zdravstveni sustav u vrlo teškoj situaciji, zahtjevno je tražiti dodatno medicinsko osoblje da radi i na pojedinim utakmicama.