Pukki ruši velikane, važan poraz prvaka!

Premier League 14. ruj. 201920:07 > 20:08
Podijeli:
Izvor: Marc Atkins/Getty Images

Manchester City doživio je prvi poraz sezone i to na šokantan način, kod pretposljednjeg Norwicha koji je slavio s 3:2.

Norwich je, kao i većina klubova ovog ranga, za najveći cilj sezone postavio opstanak u Premier ligi. Klub nije pokazao značajnu ambiciju u prijelaznom roku, potrošili su tek četiri milijuna eura, od toga čak tri na njemačkog vratara Ralfa Fährmanna.

Međutim, kada se dvije momčadi sastanu na terenu novac ne igra veliku ulogu, samo znanje i ponekad sreća. Kanarinci su ovoga puta imali obje stvari na svojoj strani. Šok je nastao već nakon pola sata igre kad su domaći preko Cantwella i McLeana poveli s 2:0, Aguero je uspio smanjiti u samoj završnici poluvremena. No, Teemu Pukki postiže svoj šesti gol sezone nakon samo pet minuta igre u nastavku nakon čega se domaćin povukao u ‘bunker’.

Prvaci su imali 70 posto vremena loptu u nogama, uputili su 25 udaraca prema vratima Norwicha (osam u okvir), no tek je jedna lopta prošla u gol, i to pred sam kraj dvoboja kada je zabio Rodri. Pobjeda domaćih time je impresivnija obzirom da su imali čak jedanaest ozljeđenih igrača.

Norwich je ovom pobjedom skočio na dvanaestu poziciju sa šest bodova dok City sada ima pet bodova manje od vodećeg Liverpoola.