Veliki Panenka tuguje za prijateljem Cicom…

Ostale lige - Nogomet 4. ožu. 202110:14 > 10:16
Podijeli:
Izvor: Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Veliki češki nogometaš Antonin Panenka teško je pronalazio riječi opisivajući osjećaje nakon smrti Zlatka Kranjčara.

Antonin Panenka najpoznatiji je po slavnom načinu izvođenja kaznenih udaraca, no kao igrač bio je puno više od jednog udarca.

Prvak Europe s Čehoslovačkom 1976. godine bio je suigrač Zlatka Kranjčara dvije godine u bečkom Rapidu te je za svog prijatelja imao samo lijepe riječi za izraziti.

Tužan sam smrću Zlatka, on je u Rapidu bio senzacija, pravi fenomen, nikada se neće zaboraviti,” kazao je za Tportal danas 72-godišnji Panenka.

Legenda češkog nogometa zatim je nastavio svoje izlaganje.

Kranjčar je u Beč stigao s ugledom sjajnog igrača, nešto što je stvorio u Dinamu. Vrhunski profesionalac, individualac, osoba posebnog karaktera. Čim je stigao postao je oslonac momčadi što nikada nije lako. Nogomet je imao u malom prstu, mogao vam je loptu dostaviti točno tamo gdje je želite.”

Panenka se prisjetio i privatnih trenutaka sa Zlatkom, daleko od nogometnog terena.

Zlatko je bio pravi zabavljač, sjećam se kada nas je jedan zaposlenik kluba znao sve odvesti u svoju kuću na jezeru, pili smo pivo, vino, Kranjčar je bio baš druželjubiv, a znao je i zapjevati. Tamo sam upoznao i njegovu suprugu Elviru, bili su to prekrasni trenuci. Sjećam se također kako se u to vrijeme rodio Niko koji je također napravio lijepu karijeru.”

Čeh se prisjetio i Otta Barića koji je također nedavno preminuo.

“Vrhunski trener, jedan od najboljih s kojim sam radio. Znao je sve o protivnicima, a bio je i majstor motivacije, u svakom trenutku imao je rješenje za novonastalu situaciju na terenu.”

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

Vaš komentar