Milošević otkrio zašto Maksimir neće zaboraviti

Nogomet 23. velj. 202114:21 > 14:26
Podijeli:
Foto: Phil Cole /Allsport

Bivši srpski napadač Savo Milošević prisjetio se najznačajnijih utakmica u karijeri, a kao najtežu je istaknuo utakmicu protiv Hrvatske na Maksimiru.

Utakmica je na kraju završila 2:2, a Hrvatska je ostala bez plasman na Euro 2000. godine.

“Mogu to ilustrirati na 100 načina. Zoran Mirković je isključen i mi na poluvremenu sjedimo u svlačionici. Budući da je mene pratio glas da imam previše dodira s loptom, više nego što bi napadač smio imati, kad smo se vraćali na teren, prišao mi je Slaviša Jokanović i rekao: ‘Evo ti sad utakmica, uzmi je i ne daj je nikome dok sudac ne odsvira kraj.’ To sam i radio u drugom poluvremenu što sam više mogao”, rekao je Milošević:

“Fizički je to bila izuzetno zahtjevna utakmica, s dosta trke, agresije, duela i udaraca. Sjećam se, tamo negdje oko 70. minute, vidim zamjenu, ulazi Savićević. Ja razmišljam kako 100 posto mijenja mene jer igram u napadu, imamo igrača manje i imamo rezultat. Ima još do kraja, ali nemam više snage.”

“Sudac diže onaj semafor, ja krećem prema aut-liniji i vidim broj osam. Valjda je Mijatović tražio zamjenu prije mene. Gledam ja taj broj osam i mislim u sebi: ‘Što ću ja sad još ovih 15 minuta plus nadoknada’, jer i kod mene je sve otkazivalo. Ali sila Boga ne moli. Čovjek nije svjestan koliko može dok ga nevolja ne natjera. Nekako smo izdržali i ostvarili povijesni rezultat.”

Za kraj je Milošević istaknuo:

“Tu utakmicu sudio je Španjolac Jose Maria Garcia-Aranda i malo smo porazgovarali s njim na kraju ispred svlačionice. On je rekorder po broju odsuđenih utakmica između Real Madrida i Barcelone, a meni je rekao kako je ‘El Clasico dječja liga u odnosu na ono što je doživio te večeri'”

Komentari

Vaš komentar