‘Lakše je raditi u drugim sredinama nego u Hajduku’

Hrvatska 20. lip. 202211:15 > 11:18
Podijeli:
Robert Matić/Hajduk.hr

Novi sportski direktor Istre 1961 progovorio je o novom poslu, a dotaknuo se i Hajduka.

Saša Bjelanović je bio sportski direktor Hajduka, a sada preuzima Istru.

“Do ovog angažmana došlo je dosta iznenada, sve se praktički dogodilo u nekoliko dana. Zvali su me vodeći ljudi Baskonia Grupe dok sam još bio u poslu s Atalantom. Pitali su me jesam li zainteresiran za jedan sastanak na kojem bi mi pokazali program s naznačenim ciljem. Nakon tog sastanka pristao sam na angažman u Istri 1961, dogovorili smo sve stavke i usuglasili se. Naravno, trebalo je još neke stvari riješiti i s Atalantom”, rekao je Bjelanović za Novi list.

Svjestan je da je pred njime puno posla.

“Definitivno nas očekuje veliki posao. Predstavljeni su ciljevi za ovu sezonu, a jedan od primarnih poslova je ušteda. Od strane Uprave najavljeni su određeni rezovi, što ne mora nužno značiti da ćemo mi oslabiti naš igrački kadar. Dapače, mislim da se uz jedan kvalitetan rad može i dalje ostati kompetitivan s našim suparnicima. Neće biti lako jer su se mnoge momčadi ojačale. Jedino što mi je nezgodno to što sam došao malo kasno kada su pripreme već započele. Nemamo puno vremena, ali ne sumnjam da ćemo napraviti najbolje u zadanim okvirima i da ćemo složiti jednu momčad, koja će uspjeti popraviti rezultat u odnosu na prošlu godinu.”

Progovorio je i o svom razdoblju u Hajduku.

“Ono što sam naučio u Hajduku je stvarno jako dragocjeno i značajno jer smatram da klub s Poljuda što se tiče organizacijskog dijela, što se tiče unutarnjih i vanjskih faktora, predstavlja veliko iskustvo kada prođeš kroz sve to. S druge strane, u drugim sredinama je puno lakše raditi. Istra ima skroz drugačiji način funkcioniranja od Hajduka i nekih stvari jednostavno nema i nedostajat će. Ali, moramo se naviknuti na rad unutar određenih gabarita. Budžeti momčadi često utječu i na konačni plasman, ali nije nužno. Mislim da uz dobru ideju, uz dobru sinergiju s momčadi i stručnim stožerom možemo naći igrače koji će profilno odgovarati onome što tražimo i trebamo.”

Komentari

Vaš komentar