Hajduk doveo stopera koji je igrao i u Dinamu!

Hrvatska 20. lip. 202213:45 > 13:58
Podijeli:
Robert Matić/Hajduk.hr

Hajduk je službeno objavio kako su doveli 25-godišnjeg stopera.

Toni Borevković novi je igrač Hajduka, 25-godišnji stoper u nedjelju je prošao liječničke preglede u Zagrebu te se u ponedjeljak priključio nogometašima Hajduka na pripremama u austrijskom Bad Waltersdorfu.

Borevković stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz portugalskog prvoligaša Vitorije de Guimaraes.

Borevković je rođen 18. lipnja 1997. godine u Slavonskom Brodu, a nogometnu karijeru započeo je u Marsoniji. Tijekom 2012. godine prelazi u zagrebački Dinamo za čije je mlađe uzrasne kategorije nastupao do 2016. godine, kada odlazi u Rudeš gdje je zapaženo igrao sljedeće tri sezone i prikupio preko šezdeset službenih nastupa.

Transfer u portugalski Rio Ave ostvario je 2018. te je u tri sezone upisao preko 80 službenih nastupa. U posljednjoj sezoni prešao je redove Vitorije de Guimaraes za koju je odigrao 24 utakmice.

“Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti. Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima svoje karijere”, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

“Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe”, rekao je Borevković.

Komentari

Vaš komentar