Dinamo se dirljivom porukom oprostio od Lamze

Hrvatska 12. sij 202218:58 > 18:59
Podijeli:
Sportklub

U srijedu nas je u 82. godini napustio Stjepan Lamza.

Od njega se dirljivom porukom na društvenim mrežama oprostio njegov Dinamo.

Poruku prenosimo u cijelosti:

Dinamova ‘desetka za deset’, kako su ga slavili mediji nakon blistavih izvedbi, plava desetka za povijest…

Bolna srca i u velikoj tuzi javljamo da nas je naš proslavljeni Stjepan Lamza, naš dragi prijatelj zauvijek napustio u srijedu poslijepodne nakon duge i teške bolesti u svojoj 82. godini.

Kompletan je plavi navijački puk sa suzama i nevjericom popratio vijest o odlasku ‘plavoga veseljaka i boema’, nezaboravnog driblera, pakera, žonglera, omiljenoga člana naše plave obitelji, igrača koji je bio jedan od glavnih potpisnika zasigurno najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti: osvajanja Kupa velesajamskih gradova, natjecanja koje je kasnije preraslo u Kup UEFA, današnju Europa ligu.

S Dinamom je zaigrao u finalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine, a četiri sezone kasnije i osvojio pokal. Upravo je Lamza prva asocijacija na Dinamov pokal iz 1967., svojevrsni ‘amblem’ cijele generacije. Dvaput je bio pobjednik jugoslavenskoga Kupa, 1963. i 1965. Za plave je odigrao 281 utakmicu i postigao 72 pogotka. Kasnije je bio trener u Dinamovoj školi.

Otišao je samo godinu dana nakon što su nas zauvijek napustili njegovi suigrači iz 1967., naši nikad prežaljeni Slaven Zambata i Krasnodar Rora, a nešto ranije i Zlatko Škorić i Zlatko Mesić.

Informacije o posljednjem ispraćaju i komemoraciji za legendu kluba bit će poznate naknadno.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku i iskrenu sućut obitelji i prijateljima našega nezaboravnog Stjepana Lamze. Počivao u miru…”

Komentari

Vaš komentar