Dalić nezadovoljan! Imao je što reći o lošem napadu

FIFA World Cup 27. ožu. 202120:48 > 22:27
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Antonio Bronic

Hrvatska je teškom mukom stigla do prve pobjede u kvalifikacija za SP 2022., na Rujevici je s 1:0 pao Cipar.

Nije izbornik Zlatko Dalić imao razloga za zadovoljstvo:

“Teška utakmica, igrali smo u grču, nakon prvog gola nismo uspijevali dati drugi gol koji bi nas opustio i dao mirnoću. Bili smo stalno napeti i u stresu da se ne dogodi nekakav odbijanac ili kontra. Najvažnija su tri boda, ali nije bilo uvjerljivo kako sam ja očekivao da se malo opustimo i da odigramo bolje”, rekao je za Novu TV Dalić pa nastavio:

“Stalno smo bili u posjedu, kružili smo preko bokova, pokušavali centaršutevima napraviti višak, zato smo igrali s dva visoka igrača u fazi napada, Pašalićem i Budimirom. Nismo uspijevali riješiti takve situacije golom. Borili smo se, igrali smo čvrsto i kompaktno, bilo je dosta dobro u tom dijelu igre, ali fali napadački dio, udarci po golu, završnica i koji pogodak više.”

Vrsaljka je Dalić zamijenio već na poluvremenu.

“Znali smo da Šime ne može pratiti ritam, nije u utakmicama, za njega je ovo bilo previše. Zbog toga je na poluvremenu izašao, ali mi ga moramo vratiti kroz utakmice. Juranović ga je dobro zamijenio. Htjeli smo odmoriti i Luku, ali zbog rezultata i spleta okolnosti nismo.”

“Vrijeme je da otpustimo kočnicu. Najvažnija su tri boda, možda nekad dojam ne treba biti dobar, ali bodovi su bitni. Ovo mora biti puno bolje, ja nisam zadovoljan. Hrvatska mora biti puno kvalitetnija, pogotovo kad igra protiv ovako slabijih ekipa. Radili smo ono što smo htjeli – posjed, pas i dubina, ali nije bilo konkretne završnice.”

Malta?

“Protiv Malte moramo odmoriti Modrića i Brozovića, to je činjenica i drugačije ćemo se organizirati. Tko god bude igrao, dat će sve od sebe. Na bokove će ući Juranović i Melnjak jer probijati možemo jedino preko bokova. Opet će to biti utakmica u kojoj trebamo biti strpljivi. Ne treba upadati u nervozu, iako nas prati taj grč. Bilo me strah da nam se ne dogodi nekakva Finska, to mi je stalno bilo u glavi.”