Čeferin priznao: Uefa je protiv država nemoćna

Champions League 15. svi 202013:13 > 13:17
Podijeli:
SK

Uzdali su se neki u UEFA-u, koja je prijetila da će kazniti nacionalna saveze isključivanjem klubova iz evropskih natjecanja, ali očigledno je da iz UEFE nemaju nikakvu mogućnost da spriječe gašenje sezona

Francuska je među prvima poništila natjecanje zbog pandemije koronavirusa, budući da je prethodno Vlada Francuske donijela odluku da nema sportskih aktivnosti do kolovoza. Isto je napravila i Nizozemska nakon što je premijer naredio da nema sporta do 1. rujna.

Uzdali su se neki u UEFA-u, koja je prijetila da će kazniti nacionalna saveze isključivanjem klubova iz evropskih natjecanja, ali očigledno je da iz UEFE nemaju nikakvu mogućnost da spriječe gašenje sezona.

Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

“Za nas je važno da znamo tko je prvak, tko je drugi, tko je treći i tko je četvrti. Moje osobno mišljenje je da je ta odluka bila ishitrena, jer se situacija može uveliko poboljšati i svi možemo igrati, osim nekoliko prvenstava. Ali ako je to odluka vlade, što klubovi mogu učiniti? Ili liga? Ne mogu ništa – rekao je prvi šovjek Uefe Alekasandar Čeferin.

Njemačka Bundesliga i 2. Bundesliga igraju se od ovog vikenda, u lipnju su bi trebali nastaviti Englezi, Talijani i Španjolci, ali i dalje postoje mogućnosti da neka od njih ponište sezonu.