Sudbina njemačkog nogometa u rukama politike

Bundesliga 27. tra 202013:20 > 13:21
Podijeli:
Getty Images/Simon Hofmann

Savezno ministarstvo rada razmatra mogućnosti za nastavak prvenstva kako ga predlaže njemačka nogometna liga (DFL), a to su utakmice bez gledatelja, rekao je Laschet.

Premijer Sjeverne Rajne i Westphalie Armin Laschet uvjeren je da će savezna vlada uskoro dati zeleno svjetlo za nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, ali bez gledatelja i samo za televizijske kamere.

Savezno ministarstvo rada razmatra mogućnosti za nastavak prvenstva kako ga predlaže njemačka nogometna liga (DFL), a to su utakmice bez gledatelja, rekao je Laschet.

“Podnijet će mi prijedlog, a čuo sam da su kriteriji ispunjeni”, dodao je Laschet.

Sudbina njemačkog klupskog nogometa tako je u rukama velike njemačke vladine koalicije i saveznih ministara koji trebaju odlučiti kada ponovno pokrenuti nogomet na najvišoj profesionalnoj razini, a da se pri tom ne naruši zdravlje nogometaša.

Laschet i bavarski premijer Markus Söder govorili su prošli tjedan o 9. svibnju kao datumu mogućeg početka klupskog nogometa u Njemačkoj.

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige.

Söder je više puta upozoravao da bi ovaj protokol trebao ispitati i berlinski Institut Robert Koch, koji na saveznoj razini djeluje kao nacionalni institut za zaštitu javnog zdravlja.

Procjena stručnjaka vjerojatno će biti osnova za odluku političara da se dopusti nastavak natjecanja i u drugim sportovima. Njemačka kancelarka Angela Merkel je za četvrtak sazvala sastanak o situaciji oko pandemije i očekuje se da će budućnost Bundeslige biti jasnija nakon ovog sastanka.