Bivši hajdukovac kritzirao klub pa mu poručili da nađe novi

Hrvatska 18. srp 202214:59 > 15:00
Podijeli:
Guliver Image

Bivši napadač Hajduka Umur Nayir našao se u središtu problema.

Kritizirao je Giresunspor s kojim je ugovorom vezan do ljeta 2023.

“Kao osoba u središtu problema, morao sam objasniti proces nakon nedavnih vijesti i optužbi o meni. Kao što znate borili smo se da ostanemo u teškoj ligi u sezoni 2021-22. Unatoč svim financijskim i moralnim negativnostima koje smo doživjeli tijekom sezone, stajao sam uz svoj tim do zadnje minute sezone i radio svom svojom snagom da doprinesem. Uvijek sam bio na terenu. Na kraju ove borbe doživio sam ponos što sam sa svim svojim suigračima zadržao grad Giresun u Super ligi. Pripreme i planove za nastavak nove sezone napravio sam u Giresunsporu”, poručio je Umut pa dodao:

“Suprotno neutemeljenim tvrdnjama da moja supruga želi otići iz Giresuna, kupili smo kuću koja bi bila prikladna za naše nerođeno dijete. Kako i priliči, nastavio sam s radom za novu sezonu uključivši se od prvog dana u predsezonski kamp. Kao što se jasno može shvatiti iz procesa do ove točke, nije mi bilo neugodno igrati u Giresunu. Naprotiv, bio sam jako ponosan što sam bio dio borbe ovog grada. No, uz neke neistinite tvrdnje, bilo je izjava da ne želim ostati u Giresunu. Ne mogu ih prihvatiti.

Kada je naš klub ponudio dio plaćanja čekovima tijekom pregovora o mojim prošlim potraživanjima, izjavio sam da ne želim to, dok se ostalim igračima normalni isplaćuju plaće. Iako je naš predsjednik rekao da nema problema i da će isplata biti obavljena, nazvao je navečer istog dana i ponudio otpis mojih potraživanja i sporazumni raskid ugovora. Nakon toga sam mu rekao da mogu pravovaljano raskinuti ugovor ako se plaćanje ne izvrši. Nakon pregovora isplaćena su mi prošla potraživanja. Nakon ovakvog razvoja događaja, nažalost svjedočio sam širenju neistinitih informacija i činjenici da sam se negativno izražavao prema novim igračima u momčadi, te da su se protiv mene provodile diskreditacijske aktivnosti unutar momčadi netočnim tvrdnjama.”

Oglasio se i klub službenim priopćenjem:

“Zbog nesretnih i egom opterećenih izjava koje je dao naš profesionalni nogometaš Umut Nayir na svojim računima na društvenim mrežama, ukazala se potreba da damo izjavu kako bismo ispravno informirali javnost i našu zajednicu. Kao rezultat nedosljednih stavova i ponašanja našeg nogometaša Umuta Nayira u predsezonskom trening kampu, kao i njegove potrage za momčadi preko menadžera, igraču je priopćeno da ne može biti u našoj momčadi pod ovim uvjetima,te mu je dopušteno pronaći klub za njega. Iako su sve ove činjenice jasne, želimo reći da smo zapanjeni njegovom izjavom. Ne treba zaboraviti da nitko nije veći od kluba i svaki igrač mora djelovati u skladu s uvjetima profesionalnog ugovora koji je potpisao. Zbog njegove izjave pokrenuti su i potrebni pravni procesi u obrani prava i interesa našeg kluba. Nitko ne bi trebao sumnjati da ćemo kao Upravni odbor odlučno poduzeti sve korake koje zahtijevaju interesi i interesi našeg Giresunspora. Željeli bismo još jednom naglasiti činjenicu da smo kao klub ispunili svoje obveze prema Umutu Nayiru, da ćemo nastaviti svojim putem s pravom grupom igrača koja će voditi naš Giresunspor do uspjeha i pridobiti poštovanje našeg navijača”, poručili su iz Giresunspora.

Komentari

Vaš komentar