Zadar nakon 13 godina slavi košarkaškog prvaka!

Hrvatska 5. lip. 202121:51
Podijeli:
Juan Carlos García Matex Pacific Press

Košarkaši Zadra novi su prvaci Hrvatske nakon što su pred bučnom podrškom navijača u Višnjiku pregazili Split u petoj utakmici finala hrvatskog prvenstva rezultatom 84:57.

Zadar je prvak Hrvatske u košarci nakon dugih trinaest godina, i to poslije sjajne izvedbe pred dobro ispunjenim tribinama dvorane Višnjik unatoč zabrani Nacionalnog Stožera koji nije dopustio ulazak navijača u zadarsku arenu.

No, barijere nisu mogle izdržati veliku želju zadarskih i splitskih navijača koji su priželjkivali titulu svog kluba nakon više od jednog desetljeća. Doduše, Split je bliže dva desetljeća od posljednjeg naslova, zaista davne 2003. godine.

Zadar je ipak potvrdio izvrsnu sezonu koja je nosila svoje probleme uz zarazu virusom pa do ozljeda i potrage za formom, na kraju je momčad izbornika hrvatske reprezentacije Veljka Mršića zasluženo osigurala naslov prvaka, i to treći put u klupskoj povijesti. Ranije ove sezone Zadrani su osvojili i Kup.  Prvenstvena majstorica u Višnjiku nažalost nije ponudila rezultatsku dramu, Zadar je od početka do kraja bio daleko kvalitetnija momčad.

Antonio Jordano predvodio je nove prvake s 19 poena, Justin Carter pridodao je 15, dok je Roko Ukić jedini vrijedan spomena u splitskoj momčadi s 18 koševa.

Komentari

Vaš komentar