Pacersi Aytonu nude ‘maksimalac’ od kojeg boli glava

Košarka 14. srp 202222:48 > 22:57
Podijeli:
AP Photo/Matt York

Indiana Pacersi su ponudili centru Phoenix Sunsa Deandreu Aytonu četverogodišnji ugovor vrijedan 133 milijuna američkih dolara, što je maksimalan iznos koji su mu mogli ponuditi, objavio je američki ESPN.

Ayton nije slobodan igrač, ali ga Phoenix sada može zadržati samo tako da mu ponudi identičan ugovor ovome koji su sa 23-godišnjim centrom spremni potpisati Pacersi.

Sunsi imaju dva dana za odluku što će učiniti, odnosno hoće li zadržati igrača koji je u prošloj sezoni na 58 utakmica u prosjeku imao 17,2 koševa i 10,2 skokova. Ne ponude li Aytonu iste uvjete ostat će bez igrača kojeg su 2018. izabrali kao prvog na NBA draftu i pustit će ga bez ikakve kompenzacije.

Ponuđena 133 milijuna dolara je rekordan iznos za ugovor takve vrste. Dosadašnji rekord je iznosio 107 milijuna dolara, koliko su 2017. Brooklyn Netsi ponudili Ottu Porteru Jr. za četverogodišnji ugovor. No, Washington Wizardsi su svom igraču dali isti takav ugovor i zadržali ga u svojoj momčadi, da bi ga 2019. u igračkoj razmjeni poslali u Chicago Bullse.