Silver pesimističan- NBA neće startati prije siječnja

NBA 22. ruj. 202022:57 > 22:59
Podijeli:
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Povjerenik NBA lige nije imao puno toga obećavajućeg reći o startu nove sezone

 Povjerenik NBA lige Adam Silver ne očekuje početak nove sezone prije siječnja 2021., izjavio je u utorak u razgovoru za američki CNN navodeći kao glavni cilj odigravanje standarne 82 utakmice u osnovnom dijelu i doigravanja u punom opsegu.

U nekim prijašnjim medijskim istupima Silver je najavljivao da je 1. prosinca ove godine najraniji datum početka nove sezone. No, još prošloga mjeseca je postalo jasno da će sezona početi nakon tog datuma, a Silver je prije tjedan dana najavio mogući start na Božić.

Ipak, povjerenik NBA lige je za CNN rekao da je s obzirom na sadašnju epidemiološku sliku u SAD-u “bolje krenuti u novu sezonu u siječnju”, najavljujući 82 utakmice osnovnog dijela sezone i standarni format doigravanja uz cilj da se utakmice odigravaju u domaćim dvoranama klubova uz nazočnost navijača, a ne kao što je sada slučaj na jednom mjestu “pod balonom”.

“Još uvijek moramo puno toga naučiti, na prijemjer o brzinskom testiranju. Je li to način da dovedemo navijače u dvorane? Hoće li biti i drugih zaštitnih mjera? Možemo puno toga naučiti i od drugih sportova”, rekao je Silver.