Silver: NBA ligi slijedi kriza, nema navijača do 2021.

NBA 9. svi. 20208:36 > 8:40
Podijeli:
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Prema navodima dobro obaviještenih izvora iz SAD-a, komesar NBA Adam Silver iznio je plan za nastavak najjače košarkaške lige, a prema njemu se očekuje da će navijači u dvorana NBA klubova biti tek 2021. godine.

Tijekom video poziva u kojem je Silver govorio o budućnosti lige uslijed pandemije koronavirusa, prvi čovjek NBA lige iznio je niz komentara u vezi sa nastavkom natjecanja, a u pozivu je sudjelovala i Michelle Roberts, izvršna direktorica Udruženja NBA igrača.

Pogledajte neke Silverove izjave koje je prenio Reuters.

Odluka o tome kada će se nastaviti NBA će možda biti donesena tek u lipnju.“

Oko 40 posto profita lige dolazi od navijača u dvoranama, tako da se može očekivati da će igranje samo za TV publiku nanijeti veliku financijsku štetu organizaciji.

Kolektivni ugovor lige i igrača će morat će se revidirati jer on nije napravljen imajući u vidu okolnosti pandemije.“

Budući da razne države u okviru SAD-a imaju drugačije propise u vezi s pandemijom, završetak lige bi se morao organizirati na jednom ili dva mjesta, a kandidati za to su prije svega Orlando i Las Vegas.

Liga se i dalje nada organiziranju kompletnog playoffa u kojem bi se igrale pune serije do četiri pobjede.

Vlasnici svakog od 30 NBA kluba žele nastaviti sezonu. Prije nastavka lige morat će se organizirati pripreme koje će trajati minimum tri tjedna.“

NBA liga je prekunuta 11. ožujka kada je Rudy Gobert bio prvi košarkaš u NBA koji je imao pozitivan test na koronavirus. U trenutku prekida najbolji tim Zapadne konferencije bili su Los Angeles Lakersi, dok su na Istoku najviše pobjeda imali Milwaukee Bucksi.