NBA košarkaš pojeo marihuanu pa paničario u zrakoplovu!

NBA 10. stu. 20198:51 > 8:52
Podijeli:
Izvor: Jonathan Daniel / Staff

Branič Miami Heata doživio je napad panike na letu momčadi u četvrtak nakon što je konzumirao THC kolačić!

Riječ je o Dionu Waitersu koji je liječničku pomoć dobio nakon slijetanja zrakoplova u Los Angeles nakon pobjede Miamija na gostovanju kod Phoenixa. Waiters potom nije stavljen na popis raspoloživih igrača za utakmicu protiv Lakersa zbog, kako je službeno navedeno, bolest, a nije bio ni prisutan tom susretu. 

Utakmicu u Phoenixu, pak, propustio je zbog bolova u želucu, zbog kojih je i konzumirao pripravak koji sadrži kanabis. Pravila lige vrlo su jasna u zabrani korištenja THC-a, odnosno tetrahidrokanabinola. Riječ je o jednom od najmanje 113 kanabinoida koji su otkriveni u kanabisu. THC je glavni psihoaktivni sastojak kanabisa.

Miami, koji zasad nije komentirao situaciju i informaciju, suspendirao je Waitersa prošlog tjedna prije otvarajuće utakmice sezone zbog kršenja momčadske discipline, jer je igrač ranije otvoreno izrazio nezadovoljstvo zbog svoje uloge u postavi. Zasad je bio na popisu raspoloživih igrača u samo dvije od devet utakmica Heata, no niti jednom još nije bio na klupi.

Ako propusti još četiri utakmice ove sezone, neće dobiti 1,2 milijuna dolara na ime ugovorom propisanog bonusa, a isti taj ugovor osigurao mu je 24 milijuna dolara za njegove usluge u 2019/20.