Hezonja: Jako sam zahvalan što sam imao njega

Euroleague 7. pro. 202113:39 > 13:39
Podijeli:
2021 Euroleague Basketball

Mario Hezonja od ove sezone novi je član ruskog Unicsa, a za službeni kanal Eurolige progovorio je o dosadašnjoj karijeri.

Rođeni Dubrovčanin je kao 14-godišnjak stigao u Zagreb. Hezonja ističe da je tako naučio mnoge lekcije o tome što je potrebno za biti profesionalac. Otkrio je kako je bilo mnogo talentiranih u njegovoj generaciji.

“Nekima trener nije vjerovao, neki si nisu mogli priuštiti ostanak u Zagrebu. Oni koji su bili u Zagrebu počeli su se zezati, piće, droga. Znate kako to ide. Matematika kaže da rijetki dečki uspiju. Morate biti drugačiji da biste uspjeli”, rekao je Hezonja koji je sa 17 otišao u Barcelonu.

“Europska košarka je drugačija. Mislim da ovdje naučiš svaki detalj i svaki detalj je bitan. Vrlo je visok tempo, fizički je teško. Ljudi ovdje žele pobjeđivati. Nije važno kako izgledaš, koliko zabijaš, koliko odbijaš, koliko dodaješ. Samo pobijedi. Bilo je to iskustvo učenja i ja sam jako sam zahvalan što sam imao Xavija Pascuala.”

Uslijedio je pet sezona u NBA ligi, da bi se vratio u Europu u dres Panathinaikosa, gdje je debitirao u veljače ove godine kada je ubacio 21 poen protiv Barcelone.

Očekivalo se da će ostati u Ateni, no na kraju je završio u UNICS-u.

“UNICS je od prvog dana bio najozbiljniji. Uvijek su bili tu. Što god mi je trebalo, bili su vrlo profesionalni. I što je najvažnije, bili su vrlo iskreni prema meni. ‘Želimo te za ovo, ovo i ovo.’ Trener Perasović mi je pomogao jer mi je striktno rekao: ‘Ovo je ono što ja želim. Ovo ćemo raditi. Ovo ćemo raditi s tobom.’ Imao sam plan. Imao sam viziju onoga što želim. Radit ću, što u biti i sada radim”, rekao je Hezonja.

Komentari

Vaš komentar