Dončić i Dragić igraju, Slovencima otpao NBA-ovac

Košarka 16. lip. 202212:20 > 12:22
Podijeli:
Meng Yongmin via Guliver Images

Uoči okršaja s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo slovenska košarkaška reprezentacija dobila je dvije dobre vijesti i jednu lošu...

Dobre su vijesti svakako te što su glavne zvijezde iz NBA lige Luka Dončić Goran Dragić dobili zeleno svjetlo za priključenje momčadi. Dragić, koji je slobodan igrač, to će učiniti u četvrtak, a Dončić, član Dallasa, 27. lipnja jer su takva pravila za igrače pod ugovorom s NBA klubovima.

“Prije nekoliko dana primili smo obavijest od NBA da su postigli sporazum s FIBA-om po pitanju sudjelovanja igrača u ljetnim aktivnostima reprezentacija. Igrač iz NBA kluba može, uz uvjet osiguranja, sudjelovati u dvije od tri akcije reprezentacije. Ako igrač želi sudjelovati i u trećoj, mora dobiti dodatno odobrenje kluba, a potom i vodstva lige”, objasnio je Matej Likar, direktor slovenske reprezentacije.

A loša je vijest za Slovence što neće moći računati na krilnog igrača Vlatka Čančara, člana Denver Nuggetsa.

“Nažalost, Čančar se još nije posve oporavio od ozljede, a želimo da bude posve spreman za Europsko prvenstvo, tako da će propustiti ovaj ciklus”, rekao je izbornik Slovenije Aleksandar Sekulić.

Dodao je:

“Svjesni smo da smo igrali ispod očekivanja u veljači i da smo bili jako razočarani. Vjerujem da smo naučili nešto iz toga. Za sada je glavni fokus na Hrvatskoj. Uvijek želimo igrati u punim Stožicama, navijači su nam šesti igrač i naša je obveza igrati kako oni to očekuju od nas. Želimo igrati košarku koja nas je krasila prošlog ljeta.”

Komentari

Vaš komentar