Cibona dovela centra s Wisconsina: ‘Dugo smo ga pratili’

Hrvatska 24. srp. 202115:16
Podijeli:
KK Cibona

Cibona je potpisala ugovor s 211 cm visokim 22-godišnjim centrom Nathanom Reuversom, koji je protekle četiri godine proveo na poznatom sveučilištu Wisconsin.

Reuversu će Cibona biti prvi profesionalni klub, a potpisao je na 1+1 sezonu, objavio je zagrebački klub.

U sezoni 2019./20. bio je starter i postizao 13.1 poen, 4.5 skokova i 1.9 blokada.. Prošle je sezone bilježio 8.3 poena, 3.3 skoka i 1.3 blokade.

“Ovo je igrač koji dolazi s velikog sveučilišta. Napadački je talentiran i može napasti licem prema košu, dobrog je šuterskog dometa. Pratili smo ga još negdje od trećeg mjeseca, analizirali i na kraju odlučili da je on pravi izbor za nas. Vjerujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u europskoj košarci”, istaknuo je sportski direktor Marin Rozić, a prenosi službena stranica kluba.

“Pratili smo ga duže vrijeme. Imao je sjajnu koledž karijeru na prestižnom Wisconsinu koji je poznat po radu s visokim igračima. Jedan je u nizu onih koji su igrali dobro i nadam se da će nastaviti stopama igrača koji su potekli s tog sveučilišta – Kaminskog, Happa, svi su oni isti profil igrača. Dobro je i važno što je karakteran, ima dobru radnu etiku, zna zašto dolazi u Europu i Cibonu je prepoznao kao ekipu gdje može napredovati i svojim kvalitetama pomoći u postizanju što boljih rezultata. Može pokriti dvije pozicije, atipičan je. Za visokog centra ima dobar šut za tricu i prijetnja je na više načina u napadu, što će nam donijeti dimenziju više. Sigurno da će mu trebati prilagodba na europski stil igre, ali kako je jako talentiran, vjerujem da će to kratko trajati”, dodao je trener Vladimir Jovanović.

Reuvers u Zagreb stiže idućeg tjedna na liječničke preglede i početak priprema 2. kolovoza.

Komentari

Vaš komentar