Nurkić: Dajte meni da budem predsjednik i nema problema

Eurobasket 2022 8. ruj 202211:39 > 11:39
Podijeli:
Andreas L Eriksson via Guliver Images

Jusuf Nurkić, centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Litve i eliminacije s Eurobasketa imao je samo riječi kritike na račun onih koji vode državu i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

“Kod nas je uvijek ili dobro ili loše. Ponosan sam na dečke, na stručni stožer, na sve koji su doprinijeli ovakvoj atmosferi, unatoč svim turbulencijama. Kako smo započeli ovo je impresivno što smo napravili. Ponosan sam na njih, čestitam svima koji su sudjelovali. Također čestitam Litvi. Stvarno smo dali sve od sebe. Mislim da Bosna i Hercegovina može biti ponosna”, započeo je Nurkić.

Iako tvrdi da imamo dobru podlogu za budućnost, mnoge stvari moraju biti dovršene prije terena.

“Počinje od nacionalnog saveza, prvenstveno što imamo, priprema, imamo li ljude koji nas vode samo 10 dana prije. Puno je posla prije sporta, kao što vidite, sport je najlakši. Tko god izađe, napravi maksimum, usudio bih se reći i više od toga. Jednostavno ovo što su momci napravili u proteklih mjesec i nešto dana, siguran sam da nam ni u BiH, osim ovih fanatika, nisu dali takvu priliku”, rekao je centar, a potom se obrušio na sustav u KSBiH.

“Dobro znate kako to ovdje funkcionira. Tri Bošnjaka, tri ovo, tri ono… dajte mi mjesto predsjednika Saveza, i Upravni odbor i direktora i nikada nećete imati problema ni s pripremama, ni s hranom, ni s hotelima. Spreman sam preuzeti sve funkcije, ako mislite da je do mene”, rekao je Nurkić i nastavio:

“Što vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu? Dok ne riješimo neke stvari za zapisnik, imamo… ovo nije ni vrijeme ni mjesto za video i slike. Ljudi moraju shvatiti da je reprezentacija iznad svega. Ako želite da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kojem sportu, bilo gdje, moramo stvoriti uvjete, inače nećemo moći naprijed. Možemo napraviti čuda i to su čuda, 12 momaka je ovdje dalo sve od sebe. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo prošli dalje jer smo dali zadnji atom snage”, zaključio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je završila učešće na Eurobasketu s omjerom od dvije pobjede i tri poraza, nakon pobjeda nad Mađarskom i Slovenijom te poraza od Njemačke, Francuske i Litve.

Komentari

Vaš komentar