BiH od +11 do -10 protiv sjajne Njemačke

Podijeli:
fiba.basketball

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Mađarsku u prvom kolu, a pobjedi se radovala i Njemačka protiv Francuske. U drugoj rundi Europskog prvenstva, poslije velikog preokreta i dva različita poluvremena, Njemačka je slavila protiv BiH sa 92:82.

Najefikasniji u sastavu Njemačke, bili su Dennis Schroder sa 18, Franz Wagner sa 18 i Johannes Thiemann sa 14 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod BiH, bili su Džanan Musa sa 30, Jusuf Nurkić sa 21-im, John Roberson sa 13 poena.

Izabranici Adisa Bećiragića, košarkaši Bosne i Hercegovine, nisu se uplašili paklene atmosfere u Kolnu. Bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Dobili su prvu dionicu sa 20:18, vodili su tijekom druge četvrtine sa 47:36, ali se Nijemci nisu predavali. Centralne figure u sastavu BiH, bili su Nurkić i Musa, sa 19, odnosno 18 poena.

Nijemci se nisu predavali, imali su veliku podršku sa tribina, uspjeli su svesti deficit na pet poena do kraja prvog poluvremena, a zatim da stignu i do prednosti od deset poena – 65:55. BiH se nastojala vratiti u utakmicu, ali je uoči posljednje četvrtine na semaforu pisalo – 70:58 za Njemačku.

Dilema je bila – hoće li se Bosna i Hercegovina može vratiti u dvoboj, može li zaustaviti nalet rivala, vratiti se na razinu, na kojem je bila tijekom druge dionice. Ispostavilo se da ne može. Nijemci su na krilima navijača, nastavili sa sjajnom igrom, pobjegli su na 79:62, a zatim mirno priveli utakmicu kraju. U narednoj rundi, BiH igra protiv Slovenije, dok će Njemačka odmjeriti snage sa Litvom.

Komentari

Vaš komentar