Red Bull začuđen skokom u snazi motora Mercedesa

Automoto 11. lis. 202122:26
Podijeli:
AP Photo/Luca Bruno

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner iznenađen je što je Mercedes uspio napraviti skok u snazi sa svojom pogonskom jedinicom nakon što su u Turskoj bili brži od Red Bulla na pravcu unatoč korištenju većega stražnjeg krila.

Mercedes je u Turskoj osigurao prvi startni red s Hamiltonom i Bottasom nakon što su i u petak izgledali najbrže, a Verstappen u utrci nije imao šanse protiv Bottasa koji je bez problema pobijedio s pole positiona u mokrim uvjetima, donosi MAX.F1.

Iako je Mercedes imao veće stražnje krilo, koje im je donijelo više downforcea, Red Bull nije bio tako brz na pravcu što je prokomentirao i šef momčadi Christian Horner.

“Njihova brzina na pravcu nedavno je dobila veliki korak naprijed”, rekao je Horner.

“Dok smo to prije mogli pratiti s manjim stražnjim krilima, sad se ne možemo ni približiti.”

“To smo posebno vidjeli na ovoj stazi gdje je posebno Lewis imao značajnu prednost u brzini na pravcu s većim stražnjim krilom na svom bolidu.”

“Moramo izvući maksimum iz paketa koji imamo. Kao što sam rekao, iznenađujuće je da su napravili takav korak s pogonskom jedinicom.”

Honda je ranije ove sezone također napravila manji korak naprijed sa svojom pogonskom jedinicom kada su u Francuskoj uveli drugu pogonsku jedinicu ove sezone, a to su objasnili s činjenicom da su sezonu započeli s konzervativnijim postavkama kako bi bili sigurni u pouzdanost.

Što se tiče ostatka sezone, Horner smatra da će situacija biti prilično izjednačena, ali svjestan je da će Hamilton biti u prednosti na idućoj utrci u Austinu na kojoj je slavio pet puta u prvih šest održanih utrka iako nije slavio na posljednje dvije utrke na toj stazi 2018. i 2019.

“Znamo da je iduća utrka u Austinu Hamiltonov teritorij već dugo godina“, rekao je.

“Ali onda imamo Meksiko i Brazil s visokom nadmorskom visinom što nam je posljednjih godina dosta odgovaralo.”

“Nakon toga nisam siguran što očekivati od posljednje tri utrke [Katar, Saudijska Arabija i Abu Dhabi].”

“Bit će fascinantno, ali znamo da ćemo morati biti na svojoj najvišoj razini.”

“Ovdje smo uspjeli izvući maksimum koji smo mogli sa sjajnim promjenama guma i strategijom tako da je to bilo pozitivno. Ali ova je staza definitivno bila jaka za Mercedes po pitanju čiste brzine.”

Mercedes šest utrka prije kraja prvenstva ima 36 bodova više od Red Bulla dok Verstappen ima šest bodova više od Hamiltona.

Komentari

Vaš komentar